Manşetler

Huawei Mate 50 Pro’nun küresel piyasaya çıkışı başlıyor

huawei mate 50 pro

Huawei Mate 50 Serisi bu ayın başlarında Çin’de tanıtılmıştı. Bu ülkede piyasaya çıkışının hemen ardından Huawei Mate 50 Pro modelinin dünya çapında piyasaya çıkışını görmeye başlıyoruz.

Huawei’nin farklı ülke departmanlarından birkaç gün önce yapılan paylaşımlar Mate 50 Pro’nun küresel piyasaya çıkışının bu ayın sonlarında gerçekleşeceğini işaret etmişti. Bununla birlikte şirket, bu modelin hangi bölgelere geleceği dair bilgi de paylaşmıştı. Bu arada Huawei Türkiye de, 27 Eylül’de, yani bugün gerçekleştireceği özel bir lansman toplantısında, aralarında Mate 50 Pro’nun da olduğunu tahmin ettiğimiz yeni ürünlerin Türkiye tanıtımını yapacak.

Şimdiye kadar sadece Çin’deki kullanıcılar Mate 50 serisinin avantajlarından yararlanmıştı. Şimdi bu ülkenin dışında, en üst model olan Huawei Mate 50 Pro ile birlikte dünya çapındaki kullanıcılar da yeni donanım ve yazılım özelliklerinden yararlanacaklar.

Son haberler Mate 50 Pro’nun iki farklı konfigürasyonunun piyasaya çıkacağını gösteriyor. 8 GB RAM ve 256 GB saklama alanlı versiyon 1299 avro, 8 GB RAM ve 512 GB saklama alanlı versiyon ise 1399 avro yurt dışı fiyatlarına sahip olacak. Türkiye fiyatları ise henüz netlik kazanmadı, ancak 30 bin TL seviyesinde olmasını bekleyebiliriz.

Bu arada sadece Mate 50 Pro’nun Çin dışında satışı gerçekleşecek. Serinin diğer üyeleri olan Mate 50, Mate 50E ve Mate 50 RS Porsche Design’ın Türkiye veya diğer ülkelerde satışa çıkmasına yönelik bir plandan bahsedilmiyor. Belki şirket, yılın sonlarında diğer modelleri de Çin dışında satışa sunabilir, ancak şu anda buna yönelik olarak duyurulmuş bir plan yok.

Fiyatın dışında, Mate 50 Pro’nun Çin ve küresel versiyonları arasından bazı farklılıklar olacak. Öncelikle HarmonyOS 3.0 yerine Mate 50 Pro’nun Türkiye’de de satılacak uluslararası versiyonunda EMUI 13 yüklü olarak gelecek. Böylelikle yeni telefon ile birlikte Huawei akıllı telefonlarına özel yazılımın son yeniliklerini görme imkanı elde edeceğiz. Öte yandan Çin modelinin aksine, Mate 50 Pro’nun küresel versiyonunda uydu haberleşmesi özelliği olmayacak.

Yukarıdaki farklar dışında, teknik özellikler ve öne çıkan işlevler varlığını koruyacak. Çin versiyonu gibi, Mate 50 Pro’nun uluslararası versiyonu da XAMGE adlı görüntüleme teknolojisine sahip 50 MP ultra optik kamera, 13 megapiksel ultra geniş açılı lens ve 64 MP periskop kamera barındıracak. Önde ise 13 megapiksel, derinlik sensörlü kamera bulunacak.

6.74 inç ekranlı telefon Snapdragon 8+ Gen 1 işlemci, 4700 mAh kapasiteli pil gibi özelliklerle günümüzün üst sınıf akıllı telefonlarıyla aynı seviyede olacak.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Huawei bu akşam saatlerinde İstanbul’da bir lansman etkinliği düzenliyor. Türkiye lansmanı yapılacak yeni ürünler arasında Huawei Mate 50 Pro da yer alacak. Toplantıdan haberleri Teknoblog.com’da bulabileceğiniz gibi, Teknoblog’un Instagram ve Twitter hesaplarını da takip etmenizi tavsiye ederiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER