Teknoloji

Huawei Mate 50 Pro çok yüksek kapasiteli bir pille gelebilir

huawei mate 40 pro 50

Huawei Mate 50 Pro, 2021’in merakla beklenen telefonları arasında bulunuyor. Akıllı telefonla ilgili sızıntılar ve dedikodular da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Bunların en yenisine göre, Mate 50 Pro devasa bir pille gelecek. Bu pil, telefonun rakiplerine kıyasla daha uzun süre boyunca çalışmasını sağlayacak.

Huawei’nin 2021’i diğer yıllara kıyasla daha sessiz geçirdiği söylenebilir. Normal şartlar altında Huawei’nin en yeni P serisi amiral gemisini duyurması bekleniyordu. Ancak P50 serisi henüz resmiyet kazanmış değil.

Huawei Mate 50 serisinin ise sonbahardan önce tanıtılması beklenmiyor. Şirket Mate serisinin üyelerini genellikle ekim ayında gözler önüne çıkarıyor. Şimdiye kadar Mate 50 Pro’yla ilgili iddialar sınırlıydı. Ancak Çin kaynaklı haberlere göre, telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 7000 mAh kapasiteli pil verecek.

Bu devasa pil, normal şartlar altında telefonda pek tercih edilmiyor. Çünkü bu kapasite telefonun boyutlarının normalin ötesinde bir seviyeye geçmesine yol açabiliyor. 6000 mAh pil kapasitesi bulunan bazı cihazlar piyasada olsa da, 7000 mAh kapasitenin her anlamda devasa olduğu söylenebilir.

Mate 50 Pro’yla ilgili dedikodular bununla sınırlı değil. Akıllı telefonda 6.8 inç OLED ekranın, Kirin 9000 işlemcinin, 12 GB RAM ve 512 GB depolama alanının bulunacağı da söyleniyor. Çift ön kamera ve dört arka kamera da telefonun muhtemel özellikleri arasında sayılıyor.

Ancak iddia edilen bu özellikleri doğrulamanın şu an için mümkün olmadığını belirtmek gerekiyor. Huawei’nin ABD’nin ticaret yasağı nedeniyle işlemci tedariğinde bazı sıkıntılar yaşadığı biliniyor. Bu nedenle Kirin 9000 işlemci stoğunun P50 serisi için kullanılması ihtimalini göz ardı etmemek gerekiyor.

Huawei Mate 50 Pro ile tanışmaya daha uzun bir süre var. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde bu cihaza dair yeni haberler duymak sürpriz olmayacaktır. Bu noktada Huawei P50 Pro’nun da Mate 50 Pro’yla ilgili bazı ipuçları vereceği söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER