Teknoloji

Huawei Mate 40 Pro sızıntısı önemli detayları gösteriyor

huawei mate 40 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei Mate 40 Pro, biraz rötarlı da olsa, 22 Ekim’de resmen gözler önüne çıkacak. Tanıtım etkinliği için geri sayımda sona yaklaşılırken, telefona dair yeni detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Şimdiye kadarki sızıntılar sınırlı ve doğruluğu tartışmaya açık nitelikte olsa da; güvenilir duyumcu Roland Quandt tarafından paylaşılan en son sızıntı, önemli ve doğru detaylar barındırıyor gibi görünüyor.

Akıllı telefonun hem kenarlarının hem de ekranının kavisli olması hemen göze çarpıyor. Bu tasarım sayesinde telefona tepeden bakıldığında ekranın kenar çerçeveleri yokmuş gibi görünüyor. Mate 40 Pro, P40 Pro’ya kıyasla daha kavisli bir görüntüye sahip. Ancak bu görünüm sağlanırken, Mate 30 Pro’da olduğu gibi kenar tuşlarından feragat edilmiyor.

Akıllı telefonun 6.76 inç büyüklüğündeki ekranının 2772 x 1344 piksel çözünürlüğe sahip olacağı belirtiliyor. Piksel yoğunluğu 456 ppi olan bu ekranın yenileme hızı konusunda bilgi verilmese de, 90Hz en kuvvetli aday olarak öne çıkıyor.

Son sızıntı, daha önceki taslakların gösterdiğinden daha farklı bir resim çiziyor. Örneğin, telefonun arkasında periskop kamera görünmüyor. Bunun yerine 5x optik zum yapabilen 12 megapiksel telefoto kameranın tercih edileceği belirtiliyor.

Bir diğer değişiklikse lazer otomatik odaklamanın optik derinlik sensörüyle eşleştirilmesi oluyor. Bunun otomatik odaklamayı iyileştireceği belirtilse de, nasıl yapacağı konusunda akıllarda bazı soru işaretleri bulunuyor. Telefonun önündeki kapsül şeklindeki delikte de 13 megapiksel ana ön kameraya eşlik edecek bir derinlik sensörü yer alıyor. Bu sensörün hareketleri de algılayabileceği belirtiliyor.

Mate 40 Pro’da ana kamera görevini 50 megapiksel sensörün üstleneceği söyleniyor. Optik görüntü sabitleme özelliğine sahip bu sensörle 8K video kaydı yapılabilecek. Buna ek olarak, çift tonlu LED flaş ve ortam ışığı renk sensörünü bir arada renkleri daha iyi şekilde işleyecek. Telefondaki üçüncü kamera ise 20 megapiksellik ultra geniş açılı sensör olacak.

Huawei Mate 40 Pro Kirin 9000 işlemciyle gelecek

Mate 40 Pro’nun kalbinde Huawei’nin kendi üretimi olan Kirin 9000 işlemci bulunacak. Kirin 9000, entegre 5G modem taşıyan ilk 5 nm işlemci olma özelliğine sahip. Akıllı telefonun Avrupa’da 8 GB RAM ve 256 GB versiyonuyla boy göstermesi bekleniyor. 12 GB versiyonun ise sadece Çin’de satılabileceği belirtiliyor.

Huawei Mate 40 Pro ile birlikte Mate 40 ve Mate 40 Pro Plus modelleri de tanıtılacak. Mate 40 Pro sızıntıları beşgen bir arka kamera sistemi tasarımını göstermişti. Serinin tüm üyelerinin detaylarını 22 Ekim’de öğrenmek mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER