Teknoloji

Huawei Mate 40 Pro ekran koruyucusu ilk detayları gösteriyor

huawei mate 40 pro

Huawei, Mate 40 serisinin gecikeceği konusunda bir açıklama yapmış veya işaret vermiş değil. Dolayısıyla serinin eylül veya ekim ayları içinde resmiyet kazanması bekleniyor. Şimdiye kadar seriyle ilgili sızıntılar genellikle küçük ölçekli olsa da, yeni bir sızıntı önemli bir detayı gözler önüne seriyor. İnternete sızan ve Huawei Mate 40 Pro ekran koruyucusuna ait olduğu belirtilen fotoğraflar, dikkat çekici ipuçları veriyor.

Sızıntıya göre, Mate 40 Pro 6.6 inç büyüklüğünde bir ekranla gelecek. Kenarlara doğru kavis yapacak ekranın çerçevelerinin oldukça ince olacağı anlaşılıyor. Ekran koruyucusunun üzerinde çentik veya kamera deliği için bir alanın bulunmaması dikkat çekiyor.

Mate 40’ta ekranda çentik bulunmayacağına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Huawei’nin Mate 40 Pro’da da aynı yaklaşımı izleyeceği yeni sızıntı sayesinde anlaşılıyor.

Huawei, Mate serisinde en yeni teknolojileri sunma konusuna ayrı bir önem veriyor. P serisinde fotoğrafçılığa odaklanan şirket, Mate serisinde ise en yeni teknolojileri bir araya getirme konusuna odaklanıyor.

Bu yaklaşım nedeniyle Huawei Mate 40 Pro, ekran altı ön kamera teknolojisinin kullanıldığı ilk telefon olarak karşımıza çıkabilir. Daha önce bazı üreticiler bu teknolojiyi taşıyan prototipler tanıtsa da, henüz piyasaya sürülen hiçbir telefonda bu teknolojiye yer verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER