Teknoloji

Mate 40’la çekilen fotoğraf Huawei yöneticisi tarafından paylaşıldı

Huawei Mate 40 serisi 22 Ekim’de gözler önüne çıkacak. Tanıtıma doğru geri sayım sürerken, Mate 40’ın kamerasıyla çekilen bir fotoğraf, bir Huawei yöneticisi tarafından paylaşıldı.

Söz konusu fotoğraf, kameranın Mate 40 serisinin önemli satış noktalarından biri olacağını gösteriyor. Huawei’nin akıllı telefon birimin başındaki isim olan He Gang tarafından paylaşılan gün ışığında çekilmiş fotoğraf, Ay’ın yüzeyindeki detayları etkileyici bir şekilde gözler önüne seriyor.

Huawei, Ay fotoğrafları çekmeyi trend hâline getiren ilk şirketlerden biri olmuş ve bunu akıllı telefon kamerasının yakınlaştırma yeteneğini ölçen bir kriter hâline getirmişti. Çinli üretici sürekli olarak telefonlarının kamera performansını yukarı taşımaya çalışıyor. Mate 40 serisinde de bu çaba devam edecek gibi görünüyor.

huawei mate 40Mate 40 serisinde ana kamera görevini 50 megapiksel sensörün üstlenmesi bekleniyor. 7860 fps modunun 1080p ultra ağır çekim video kaydı için kullanılabilmesi de beklentiler arasında bulunuyor.

Huawei Mate 40 serisinin tanıtımının ardından piyasaya arzının sınırlı ölçekte olması öngörülüyor. ABD’den gelen kararın ardından TSMC’nin Huawei için yonga üretimini durdurması bu durumun temel sebebi olarak öne çıkıyor. Çinli üreticinin etkinlikte Mate 40 ve Mate 40 Pro’nun yanı sıra Mate 40 Pro’nun Porsche Design versiyonunu tanıtması da öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER