Teknoloji

Huawei Mate 30 serisiyle ilgili olarak tüketicileri üzecek açıklama

huawei mate 30 pro google

Huawei’nin geçtiğimiz hafta içinde tanıtmış olduğu yeni Android telefonları Mate 30 ve Mate 30 Pro önemli bir eksikle geliyor. Bu telefonlarda Google’ın Gmail, YouTube, Haritalar gibi uygulamaları yok. Huawei CEO’su Richard Yu, “bootloader” yani açılış yükleyicisini kilitsiz hâle getirerek kullanıcılara Google uygulamalarını yükleme imkanının sunulabileceğini söylemişti. Ancak son durum bu açıklamanın tersini gösteriyor.

Android Authority sitesine konuşan bir Huawei temsilcisi, Richard Yu tarafından, Mate 30 serisinin lansmanı sırasında verilen demeçlere dair bir açıklama geldi. Anlıyoruz ki, Huawei’nin Mate 30 serisi cihazlarında açılış yükleyicisinin kilidini açma gibi bir planı bulunmuyor.

Google Play Servislerini elle yüklemek isteyenleri bu kararın nasıl etkileyeceği veya bu kararın gelecekte değişip değişmeyeceği şu an için bilinmiyor.

Google Play Servisleri ve Google uygulamaları olmadan çıkan Mate 30 serisinin özellikle Batılı ülkelerde epey zorlanacağı görülüyor. Tabii ki, Richard Yu’nun şirketinin bir başka planı varsa durum değişebilir.

Huawei, bootloader konusunda başka yorum yapmadı. Ancak konuyla ilgili olarak yeni gelişmeler olursa paylaşmaya devam edeceğiz.

Türkiye’de Huawei Mate 30 serisinin satışa sunulup sunulmayacağıyla ilgili olarak tablo netleşmedi. Huawei Türkiye’den yeni cihazlarla ilgili resmi bir açıklama gelmezken, bazı çevreler bu telefonların Türkiye’ye gelmeyeceğini işaret ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER