Manşetler

Huawei Mate 30 serisinin tüm üyeleri tanıtımdan önce ortaya çıktı

huawei mate 30 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei, Mate 30 serisi telefonlarını 19 Eylül’de resmen tanıtacak. Google uygulama ve servislerinden yoksun biçimde satışa sunulacak dört telefona ait fotoğraflar, tanıtım etkinliği öncesinde ortaya çıktı. Mate 30, Mate 30 Pro, Mate 30 Lite ve Mate 30 Pro’nun Porsche Design versiyonuna ait fotoğraflar internete sızdı.

Mate 30 serisinin zirvesinde tahmin edileceği üzere Mate 30 Pro bulunuyor. Görseller, telefonun ekranının üstünde büyük bir çentiğin yer aldığını gösteriyor. Ekranın sol ve sağ kenara doğru bir şelale gibi kavis yapması da ayrıca dikkat çekiyor. Telefonun arkasında ise yuvarlak bir modülün içine yerleştirilmiş dört lensli kamera sistemi bulunuyor. Huawei bu sistem için, uzun yıllardır olduğu gibi, Leica ile çalıştı.

Bu sistemin iki adet 40 megapiksellik sensör, bir adet 8 megapiksellik lens ve bir Uçuş Süresi (ToF) kamerasından oluştuğu söyleniyor. Ekranın üst kısmında iki adet sinyal göstergesinin görülmesi ise telefonda çift SIM desteğinin olacağını gösteriyor.

Huawei Mate 30 Pro
Huawei Mate 30 Pro

Mate 30’da ise Pro versiyona kıyasla daha küçük bir çentiğin yer aldığı görülüyor. Çentiğin küçük olmasının sebebinin ise bu telefonda yüzle kilit açma özelliği için daha az sensör kullanılması olduğu düşünülüyor. Çift SIM desteğine sahip Mate 30’un arka panelini gösteren fotoğraflar ise şimdilik ortaya çıkmış değil.

Huawei Mate 30
Huawei Mate 30

Hem Mate 30 Pro’da hem de Mate 30’da Huawei’nin yeni Kirin 990 yonga seti yer alıyor. Bu yonga setin yerleşik 5G modeme sahip bir versiyonu da mevcut. Mate 30’da sinyal göstergesinde 5G ibaresinin yer alması, bu telefonun 5G versiyonunun da yolda olduğunu gösteriyor.

Huawei Mate 30 Lite
Huawei Mate 30 Lite

Mate 30 Lite ise büyük kardeşlerinden farklı bir yerde duruyor. Telefonun ön kamerası, sol üst köşeye yerleştirilen delikte bulunuyor. Telefonun arka kameraları ise kare şeklindeki bir modüle yerleştirilmiş. Bu modülün altında ise parmak izi tarayıcısı yer alıyor. Huawei’yi yakından takip edenler, Mate 30 Lite’ın temmuz ayında Çin’de Nova 5i Pro adıyla resmiyet kazandığını ve Kirin 810 yonga set taşıdığını hatırlayacaktır.

Huawei Mate 30 serisi ne zaman satışa sunulacak?

Mate 30 Pro’nun Porsche Design versiyonunda ise telefonun arkası deriyle kaplanmış gibi görünüyor. Blass tarafından paylaşılan fotoğraflarda telefonun hem kırmızı hem de siyah renkli versiyonlarını görmek mümkün oluyor.

Mate 30 serisinin tüm üyeleri 19 Eylül’de Münih’te düzenlenecek etkinlikte resmiyet kazanacak. Akıllı telefonların ne zaman satışa sunulacağı ve fiyat etiketlerinde yazacak rakamların da etkinlikte açıklanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER