Manşetler

Huawei Mate 30 serisinin tanıtım tarihi belli oldu

huawei p30 pro mate 30
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei, Mate 30 serisinin tanıtım tarihini sonunda açıkladı. Twitter üzerinden kısa bir video paylaşan şirket, Mate 30 serisinin üyelerinin 19 Eylül’de Almanya’nın Münih şehrinde düzenlenecek bir etkinlikte gözler önüne çıkacağını duyurdu. Etkinlik için “Olasılıkları Tekrar Düşün” sloganı seçildi.

Huawei’nin gerçekten de Mate 30 serisinde olasılıkları tekrar düşünmesi gerekmiş olabilir. Hâlihazırda Amerikan şirketlerinin Google ile birlikte çalışmasına izin verilmiyor. Bu durum nedeniyle Mate 30 serisinde ana Google hizmetlerinin, en azından ilk etapta, sunulamayacağı Google tarafından açıklanmıştı.

Bu noktada gözler, Huawei’nin yazılımında Google’dan doğan boşluğu doldurmasına çevrilmiş durumda. Play Store için kendi alternatifini vakit kaybetmeden geliştiren şirketin üçüncü taraf geliştiricilere bir harita servisi API’sı sunmak için de çalıştığı söyleniyor. Çinli üretici, kısa süre önce HarmonyOS adını verdiği kendi işletim sistemini de duyurmuş, ancak bu platformun akıllı telefonlarda Android’in yerini alma ihtimalini oldukça aşağıya çekmişti. Huawei’nin Mate 30 serisinin temelinde Android’in açık kaynak versiyonunun olması bekleniyor.

Yazılım tarafından donanıma geçildiğinde işler, Huawei adına daha iyi gidiyor gibi görünüyor. Huawei’nin son zamanlarda çıkardığı amiral gemisi telefonların hemen hemen hepsi güçlü donanımlara sahipti. Mate 30 serisinde de bu geleneğin sürmesi öngörülüyor. Akıllı telefonun kalbinde bu hafta içinde Berlin’de tanıtılması beklenen Kirin 990 işlemcinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Huawei Mate 30 Pro’da “şelale” ekran bulunabilir

Doğrulanmamış sızıntılara göre, Mate 30 Pro’nun arkasında yuvarlak tasarımlı dört lensli bir kamera sistemi bulunacak. Telefonun “şelale” ekranı ise kenarlara doğru yoğun şekilde kavis yapacak.

Huawei Mate 30 serisinin üyelerine dair tüm detayları öğrenmek için kısa bir süre daha sabretmek gerekiyor. Bu süreçte özellikle Mate 30 Pro’ya dair yeni dedikoduların ortaya çıkması şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER