Teknoloji

Huawei Mate 30 serisinde Google uygulamaları için alternatif çözüm

huawei mate 30 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei Mate 30 serisi tanıtıldı. Şirketin yeni amiral gemisi telefonları gerçekten etkileyici görünüyor. Ancak sahip oldukları büyük bir problem bu etkileyiciliğe gölge düşürüyor. O problem de Google uygulamalarının bulunmaması oluyor.

Yani Mate 30 Pro, Mate 30 ve serinin diğer telefonlarının hiçbir tanesinde Google Play Store, Gmail, Google Haritalar ve YouTube gibi Google uygulamaları bulunmuyor. Huawei, lansmanda bu konuya hiç değinmedi ve Google uygulamalarının yokluğundan bahsetmedi. Aynı zamanda müşterilere alternatif olarak düşündüğü uygulamalar hakkında da konuşmadı.

Ne var ki şirket, kullanıcılarının Google uygulamalarına erişebilmeleri için işlerini oldukça kolaylaştıracağını söyledi.

Android Authority‘nin haberine göre, şirket Mate 30’daki açılış yükleyicisinin kilidini kaldırarak Google uygulamalarının elle yüklenmesine izin verecek. Bilmeyenler için hatırlatacak olursak, Android telefonları kullanıcılara uygulamaları ve diğer birçok nesneyi elle yüklemeye izin veriyor. Bunu da açılış yükleyicisinin kilidini kaldırarak yapıyor.

Huawei şimdiye kadar güvenlik hususlarını dikkate alarak cihazlarında açılış yükleyicilerinin kilidinin kaldırılması işlemini kısıtlıyordu. Ancak şimdi bu davranış biçimini değiştirecek gibi görünüyor.

Huawei Mate 30 serisinde açılış yükleyicisi kilitsiz olacak

Huawei bireysel tüketici iş birimi CEO’su Richard Yu, “(Bootloader kilidini açma) sınırlandırıldı çünkü tüketiciler için daha fazla güvenlik sağlamak istedik. Ancak bu sefer tüketiciler için daha fazla özgürlük sağlayacağız, böylece kendi başlarına daha fazla kişiselleştirme yapabiliyorlar. Bu yüzden tüketicilerin bunu yapmasına izin vermeyi planlıyoruz.” dedi.

Kullanıcıların Mate 30’da açılış yükleyicisinin kilidini nasıl açacakları açıkçası şu an için belli değil. Huawei açılış yükleyicisinin kilidini açma işlemini kolaylaştırmayı mı planlıyor, yoksa telefonlar kutudan kilitsiz açılış yükleyicili olarak mı çıkacak, bilmiyoruz.

Her ne olursa olsun, açılış yükleyicileri veya uygulamaları elle yükleme gibi işlemciler sıradan bir kullanıcı için oldukça karmaşık ve kafa karıştırıcı görünüyor. Mate 30 telefonlarını satın alacak normal kullanıcıların birçoğu telefonda Google uygulamalarının yüklü olmadığından haberdar bile olmayabilir.

Açıkçası, ABD ve Çin arasında süregelen ticaret savaşı sadece işletmeleri etkilemiyor, sıradan müşterinin de deneyimi doğrudan etkileniyor.

İLGİLİ HABERLER