Manşetler

Google uygulamaları olmadan çıkan Huawei Mate 30 serisi Çin’de iyi başladı

huawei mate 30 pro

Huawei cihazlarının küresel satışlarında düşüş görünmesine rağmen, Çin’de satışa çıkan Huawei Mate 30 serisi büyük ilgi görmüşe benziyor. Mate 30 serisi geçtiğimiz cuma günü satışa sunuldu. 26 Eylül tarihinde satışa sunulduğu VMall.com üzerinde ise, daha ilk dakikadan itibaren 500 milyon yuan (398 milyon TL) satış geliri elde etti.

Huawei telefonların 4G versiyonlarını satışa çıkardı. 5G versiyonlarının ise kasım ayında çıkması planlanıyor. Huawei, satışın başlamasına özel olarak, Mate 30’un temel modelini 3999 yuan (3184 TL ~ $561) fiyat etiketiyle satışa sundu. Telefonun yurt dışı fiyatının 799 avro (4957 TL ~ $874) olduğu açıklanmıştı. Huawei CEO’su Richard Yu, fiyat indirimlerini Çinli sosyal medya kanalı Weibo üzerinden duyurmuştu.

Daha pahalı olan Huawei Mate 30 Pro ise satışa çıkışının ilk gününde tükendi. Ancak temel model Mate 30’u hâlâ bulmak mümkün oluyor. Mate 30 Pro’yu satın almak isteyenlerin internet üzerinden ön sipariş vermeleri gerekiyor.

Huawei’nin piyasaya çıkış stratejisi, ABD’nin koyduğu yasak yüzünden küresel pazarda görülecek olan düşüşü kendi ülke pazarında telafi etmeye dayanıyor gibi görünüyor. Çin’de satılan Android telefonlarında zaten Google uygulamaları ve servisleri bulunmadığı için, Mate 30 serisinin bu eksikliği Çinli tüketiciler için çok büyük bir sorun teşkil etmiyor. Huawei, daha fazla ürün satarak akıllı telefon pazar payı sıralamasında Samsung’u geçmeyi hedefliyor.

Huawei Çin’deki avantajı kullanmak istiyor

Yasak nedeniyle Huawei, önemli bir amiral gemisi Android telefonunu Google servisleri ve uygulamaları olmadan çıkarmak zorunda kalmıştı. Google uygulamalarının küresel pazarda büyük önemi bulunuyor.

Çinli şirket şu anda küresel akıllı telefon pazarında ikinci sırada bulunuyor ve Samsung’un arkasından geliyor. Huawei, hem bu yeni seriyi hem de katlanabilir Huawei Mate X’i küresel pazarda satışa çıkarmadan önce, Çin’deki satışlarla yeteri kadar momentum yakalamayı hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER