DosyaManşetler

Huawei Mate 30 Pro ve Mate 30 dedikoduları ile ilgili son derlemeler

huawei mate 30 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei Mate ailesinin en son üyeleri Mate 30 serisi altında sunulacak gibi görünüyor. Bunun içinde Mate 30 Pro modeli de bulunacak. Daha önceki deneyimlerimiz bu cihazların 2019’un ikinci yarısında tanıtılacağını işaret ediyor. Huawei şu sıralar Amerikan devleti tarafından uygulanan yasakla mücadele etmekle meşgul durumda. Ancak bu durum Mate 30 serisi ile ilgili dedikoduların ve sızıntıların önünü kesmiyor.

Huawei Mate 30 ve Mate 30 Pro ile son dedikodular ve sızıntılar ışığında bu cihazlar neye benzeyecek? Tasarımları nasıl olacak? Aşağıda bu soruların cevaplarını bulabilirsiniz:

Huawei Mate 30 ve Mate 30 Pro tasarımı

Mate 30 Pro neye benzeyecek? Telefona ait olduğu öne sürülen bazı muhtemel taslaklar, 2019’un alternatif biçimde sıralanmış kamera lensleri modasının devam ettirileceğini gösteriyor. Böylelikle Mate 20 Pro’nun matris biçimli kamera yerleşimi de evrimleşmiş olacak. Mate 20 ve Mate 20 Pro, arkada kare biçiminde dizilmiş lensleri barındıran ilk telefonlar olmuştu. Bu grup arkada, biraz üste doğru ve yatayda ortalanmış biçimde yerleştirilmişti. Huawei Mate 30 Pro’da ise bu yapı dikdörtgene evrilecek ve dört kamera lensi olacak.

huawei mate 30 pro

Ön tarafta ise Mate 30 Pro’nun Samsung Galaxy S10 Plus ile bazı benzerlikler taşıyabileceği söyleniyor. İnce ekran çerçeveleri, kavisli ekran, delik açılarak ekrana yerleştirilmiş çift lensli ön kamera sistemi taslak fotoğraflarda görülüyor. Kırmızı, mavi ve siyah renkler gösteriliyor. Bunlar yeni Huawei telefonları için sıradan renkler sayılabilir. Tasarımı gösteren bu taslaklar değil, ancak final tasarımın nasıl olacağı konusunda fikir vermeyi başarıyor.

Huawei Mate 30 serisi teknik özellikleri

Mate 30’un 5G versiyonunun çıkacağı bizzat Huawei Bireysel Tüketici İş Grubu CEO’su Richard Yu tarafından doğrulanmıştı. Akıllı telefonun 5G destekli modeli büyük ihtimalle Balong 5000 5G modemini barındıracak. Kirin 980’in takipçisi olacak gelecek nesil mobil yonga set de bu telefonda bulunacaktır.

huawei mate 30 pro

Arkadaki kameranın P30 Pro’da gördüğümüz özelliklere ve niteliklere sahip olmasını bekliyoruz. Ne de olsa kamera tarafında Mate serisi kendisinden önce gelen P serisini özellikler bakımından izliyor. 50 kat dijital yakınlaştırma ve 5 kat optik zum gibi özelliklerin bulunmasını bekliyoruz.

Pil tarafında da 4200 mAh kapasiteli pilin, en azından Mate 30 Pro modelinde bulunması bekleniyor. Huawei’nin Mate X katlanabilir telefonu ile kullanıma sunulması beklenen 55W Super Charge sisteminin de Mate 30 serisine gelmesini bekliyoruz.

Huawei Mate 30 serisi çıkış tarihi

Huawei Mate 30 ve Mate 30 Pro ne zaman çıkacak? Bu sorunun cevabı bilinmiyor. Mate 20 serisi Ekim 2018’de tanıtılmıştı. Bu nedenle yeni serinin de önümüzdeki aylarda, aynı zamanlarda gelmesini bekliyoruz.

Ne var ki, Huawei’nin ABD ticaret yasağı nedeniyle yaşamakta olduğu sıkıntılar Mate 30 serisi tanıtımı ve piyasaya çıkış tarihini biraz belirsizliğe sürükleyebilir. Telefonun nerelerde satışa çıkacağı ve hangi işletim sistemi ile çalışacağı da belirsizlikler arasında yer alıyor.

Çin’de akıllı telefonlar Google servisleri olmadan çıkıyor ve Android’in modifiye edilmiş bir versiyonu çalışıyor. Bu durum yeni bir Huawei telefonunun ana vatan Çin’de önce çıkmasını kolaylaştırıyor. Eğer birkaç ay içinde durum biraz daha netlik kazanmazsa, Mate 30 serisinin öncelikle Çin’de çıktığını görebiliriz. Bu arada Huawei’nin kendi mobil işletim sistemi üzerinde çalıştığını biliyoruz. Ancak bunun uluslararası pazara 2020’den önce gelmeyeceği söyleniyor.

Mate 30 serisi ile ilgili yeni gelişmeler ve sızıntılar oldukça, bu dosya yazısını da güncelleyeceğiz.

İLGİLİ HABERLER