Teknoloji

Huawei Mate 30 Pro sızıntısında dikkat çeken detaylar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei Mate 30 Pro, yılın geri kalan kısmının merakla beklenen telefonları arasında bulunuyor. Tanıtım etkinliğine doğru geri sayımda sona yaklaşılırken, telefonla ilgili sızıntılara da sürekli olarak yenileri ekleniyor.

Mate 30 Pro, tanıtımdan önce dışarıya çıkmayı bir kez daha başarmış gibi görünüyor. İnternete sızan yeni fotoğraflarda cihaz, etrafı beyaz bir plastikle kaplanmış şekilde boy gösteriyor. Ancak bu fotoğraflarda göze başka unsurlar çarpıyor.

Bu unsurlardan ilki, Mate 30 Pro’nun kenarlara doğru yoğun şekilde kavis yapan “şelale” ekranı oluyor. Yeni çentik donanımı da, fotoğrafta dikkat çeken noktalar arasında bulunuyor.

Mate 30 Pro’nun ekranı, hem sağına hem de soluna 90 derece kavis yapıyor. Bu açı, alışılagelmiş kavisli ekranlarda gördüğümüzden çok daha yüksek. Huawei’nin EMUI kullanıcı arayüzünün bu alanı hareketle kontrol ve başka işler için kullanması ihtimaller arasında yer alıyor. Ancak bu ekranın oldukça sağlam bir “avuç içi reddetme” özelliğine sahip olması gerekiyor.

Mate 30 Pro’da çentik de ikinci nesil Yüz Tanıma donanımıyla yenilenmişe benziyor. İlk bakışta telefonun çentiğinde üç kamera var gibi görünüyor. Ancak burada Uçuş Süresi kamerası, ışık alıcısı ve sensörün bulunması da ihtimaller arasında yer alıyor.

Huawei Mate 30’un ön paneli daha önce ortaya çıkmıştı. Mate 30’un daha dar olan çentiğinde iki kamera var gibi görünüyor. Bu sistemin detayları tam olarak bilinmese de, Mate 30 Pro’dakinden farklı olduğu anlaşılıyor. Geçtiğimiz yıl da Mate 20 Pro ve Mate 20’de farklı sistemler kullanılmıştı.

Huawei Mate 30 Pro 19 Eylül’de tanıtılacak

İddialara göre, Huawei Mate 30 Pro 6.6 veya 6.7 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacak. Yenileme oranı 90Hz olan bu ekranın QHD çözünürlük sunacağı söyleniyor.

Telefonun arkasında 40 megapiksellik iki büyük sensörün bulunması bekleniyor. Bu sensörleri 8 megapiksellik telefoto lensin tamamlayacağı belirtiliyor. Sızıntılar, Mate 30 Pro’nun arkasında bir Uçuş Süresi kamerasının bulunacağını da gösteriyor.

Huawei Mate 30 Pro, 19 Eylül’de Almanya’nın Münih şehrinde düzenlenecek etkinlikte resmiyet kazanacak.

İLGİLİ HABERLER