Teknoloji

Huawei Mate 30 Pro sızıntısında dikkat çeken detaylar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei Mate 30 Pro, büyük ihtimalle önümüzdeki sonbaharda resmiyet kazanacak. Akıllı telefonun tanıtım tarihi yaklaştıkça ilgili sızıntıların da sayısı artıyor. Bu sızıntıların en yenisi, Mate 30 Pro’ya oldukça yakından bakmayı sağlıyor. Ancak sızan görselin doğruluğu konusunda akıllarda bazı soru işaretlerinin olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Mate 30 Pro’ya ait olduğu söylenen tanıtım görseli, Çin’in popüler sosyal ağı Weibo’da gün yüzüne çıktı. Sızan görselde telefonun hem arkası hem de önü net biçimde görülüyor. Görselin en dikkat çekici yönü olarak dört lensli arka kamera sistemi öne çıkıyor. Yuvarlak bir tasarıma sahip olan arka kamera sisteminde iki adet 40 megapiksellik sensörün, bir adet Uçuş Süresi (ToF) sensörünün ve 8 megapiksel çözünürlüklü bir telefoto lensin bulunması bekleniyor.

Mate 30 Pro’nun kamera sistemiyle ilgili dedikodular uzun süredir etrafta dolaşıyor. Dolayısıyla sızan görselin bu dedikodular ışığında hazırlanmış olabileceği ihtimalini de unutmamak gerekiyor.

Telefonun ekranının P30 Pro gibi kenarlara kavis yapması dikkat çekiyor. Buna ek olarak, Honor 20’de olduğu gibi parmak izi tarayıcısının da kenara yerleştirilebileceği izlenimi oluşuyor. Ancak kenarda görülen butonun başka bir işleve sahip olması ve Mate 30 Pro’da parmak izi tarayıcısının ekranın içine entegre edilme ihtimali daha yüksek görünüyor.

Mate 30 Pro’ya ait olduğu öne sürülen tanıtım görselinde dikkat çeken bir diğer nokta ise ekranın üstündeki oldukça büyük çentik. Bu çentik ön kameranın yanı sıra çeşitli sensörlere de ev sahipliği yapıyor gibi görünüyor. Sensörün büyüklüğünden kastedilenin genişlik olduğunu belirtmekte fayda var. Çentik, kalınlık bakımından Huawei’nin bugüne kadar kullandığı en ince çentik olabilir.

Huawei Mate 30 Pro ne zaman tanıtılacak?

Huawei Mate 30 Pro, büyük ihtimalle önümüzdeki eylül veya ekim ayında resmiyet kazanacak. Huawei’nin daha önceki yıllarda uyguladığı çıkış takvimleri, ekim ayının daha yüksek bir ihtimal olduğunu gösteriyor. Ancak ABD’nin uyguladığı yaptırımlar ve ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının seyri, Huawei’nin nihai kararında etkili olacağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER