Teknoloji

Huawei Mate 30 Pro kamera özellikleriyle Note 10’u geçecek

huawei mate 30 pro

Samsung, önümüzdeki üç gün içinde Galaxy Note 10’un resmi duyurusunu gerçekleştirecek. Beğenin ya da beğenmeyin, yeni telefon tasarım ve özellikler açısından Samsung için geleceğe dönük önemli bir adım olma özelliğini taşıyor. Ancak kamera özelliklerinin fanatikleri çok memnun etmeyeceği söyleniyor. Tam bu sırada sızan Huawei Mate 30 Pro kamera özellikleri onları biraz daha üzecek gibi görünüyor.

Galaxy Note 10’un da arkasında, tıpkı S10+ modelinde olduğu gibi üçlü kamera yerleşiminin bulunması bekleniyor. Ancak sensör başına piksel sayısı daha düşük olacak. Galaxy Note 10’un arka kamerasının esas can alıcı noktası üçlü diyafram açıklığına sahip lensi olacak. Böylelikle geçen yıl ilk kez gördüğümüz ikili diyafram açıklıklı lens teknolojisinin ötesine geçilecek. Tabii ki, piksel sayısı her şey değil, ancak Huawei’nin avantajı sadece bu alanla sınırlı kalmayacak gibi görünüyor.

İki ayrı sızıntı, Huawei fanatiklerini epey memnun edecek gibi görünüyor. @RODENT950 rumuzlu Twitter hesabı, Mate 30 Pro’nun arkasında yer alacak üç kameranın özelliklerini paylaştı. Arkada 40 megapiksel, 1/1.5 inç sensör boyutlu, f/1.6-f/1.4 diyafram açıklıklı lens olacak. Ayrıca şirketin yeni RYYB teknolojisini kullanacak. Bunun yanında 40 megapiksel, 1/1.7 inç sensör ve 120 derece ultra geniş açılı lens olacak. Üçüncü lens ise 8 megapiksel çözünürlüklü ve 5 kat yakınlaştırma yapan telefoto lens olacak.

Karşılaştıracak olursak, Galaxy Note 10’un ana kamerası 12 MP, f/1.5-2.4 değerlerine sahip olacak. 16 MP f/2.2 ultra geniş açılı kamera ve 12 MP, f/2.1, 2 kat optik yakınlaştırma yetenekli telefoto kamera da ana kameraya eşlik edecek.

Mate 30 Pro kamera özellikleri, bu yılın ilk aylarında gördüğümüz Huawei P30 Pro modeline göre önemli aşamalar kaydedildiğini gösteriyor. Yani, ilerlemeler sadece piksel sayısıyla sınırlı değil. Sensör boyutu, piksel formatı ve hatta yapay zekâ destekli yazılım işleme gibi özellikler de daha iyi sonuçların elde edilmesini sağlayacaktır. Ice universe rumuzlu Twitter hesabı bile, Samsung’un kamera tarafında Huawei’yi geçemeyeceğini öne sürüyor.

Samsung, kamera tarafında Huawei’yi geçmekte zorlanıyor. Şirket yakın zamanda en son Galaxy akıllı telefonları için Gece Modu özelliğini çıkardı. Ancak karşılaştırma yapıldığında hâlâ geride kalmayı sürdürüyor. Tabii ki, Samsung fanatikleri için Galaxy Note serisinde beğenilecek birçok özellik var, ancak kamera onların arasında yer almayacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER