Teknoloji

Huawei Mate 30 Pro’da beş arka kameranın ipuçları

huawei mate 30 pro

Akıllı telefon üreticileri için her türlü sayı hâlâ büyük anlam taşıyor. Ekran çözünürlüğü, kameradaki megapiksel sayısı ve işlemcideki çekirdek sayısı gibi değerler uzun süredir üreticiler tarafından öne çıkarılıyor. Günümüzde ise ince kasalı bir akıllı telefona yerleştirilebilecek maksimum kamera sayısı konusunda bir yarış olacak gibi görünüyor. Nokia 9 PureView‘in beş arka kameralı ilk telefon olarak 2019’da resmiyet kazanması beklense de, uzun süre tek başına kalmayacağa benziyor. Çeşitli sızıntılar, Huawei Mate 30 Pro için de beş arka kameralı bir tasarımın hazırlandığını gösteriyor.

Çinli üretici son yıllarda amiral gemisi telefonlarına birden fazla kamera yerleştiriyor. Huawei çift arka kamera döneminin öncülerinden biri olmasa da, üç arka kamera döneminde kapıyı açan ilk şirketlerden biri olmuştu. Dört arka kameralı ilk akıllı telefonu ise Samsung çıkarmıştı. Şirket, 2019’da çıkaracağı P30 Pro ve Mate 30 Pro gibi amiral gemileriyle kamera yarışında güncel kalmayı sürdürecek gibi görünüyor.

Mate 30 Pro’nun kamera konusunda sunacaklarına ilişkin ilk ipuçları da şimdiden ortaya çıktı. 2018’in sonlarında bir akıllı telefon kılıfı için yapılan patent başvurusu, kamera boşluğunun kare değil de dikdörtgen olduğunu gösteriyor. Bu da Mate 30 Pro’nun genel hatlarıyla Mate 20 Pro‘ya benzeyeceğinin, ancak arka kamera sayısıyla selefinden ayrılabileceğinin ipucunu veriyor.

Eğer bu öngörü doğru çıkarsa, Mate 30 Pro piyasadaki beş arka kameralı ilk telefonlardan biri olacak. Bu beş arka kameranın hangi görevleri üstleneceği konusunda ise şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Ancak Huawei’nin monokrom sensörden vazgeçmiş olması, tüm sensörlerin RGB olabileceğini düşündürüyor. Buna ek olarak, Huawei’nin ToF kameraların artan popülaritesine kayıtsız kalamayabileceği de ihtimaller arasında değerlendiriliyor.

Yine de, sadece bir kılıf üzerinden Huawei Mate 30 Pro ile ilgili çıkarımlar yapmanın çok doğru bir hareket olmadığını da belirtmek gerekiyor. Çinli şirketin yol haritasında öncelikli durağın da P30 Pro olduğunu hatırlatmakta fayda var. Huawei’nin bu cihazın arkasında dört kameraya yer vereceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER