Manşetler

Huawei Mate 20 Pro: Yapay zekânın gücünden sonuna kadar yararlanın

huawei mate 20 pro yapay zekâ

Huawei Mate 20 Pro, dünyanın ilk 7nm yapay zekâ yonga seti olan Kirin 980’i barındırıyor. Kirin 980, sektörde lider olan 7nm işlem teknolojisi sayesinde hız artırma ve güç verimliliğinde doğrudan performans artışı sağlarken, çift NPU (sinirsel işlemci birimi) sayesinde yapay zekânın gücünü sonuna kadar kullanmanızı sağlıyor. Çift NPU’lardan biri büyük bir yapay zekâ hesaplaması sunarken, diğeri de yüksek verimlilik sunmak amacıyla özel görevlere odaklanıyor. Böylelikle kullanıcı deneyimi ciddi oranda artıyor.

Mate 20 Pro, yapay zekâ sayesinde çevredeki nesneleri veya diğer unsurları daha iyi tanımanızı sağlıyor, işlerinizi kısaltıyor. Nesne tanıma özelliği, telefonun kamerayı herhangi bir meyve, eşya veya diğer nesneye doğrulttuğunuzda onun hızlı bir şekilde tanınmasını sağlıyor. Örneğin, Huawei Mate 20 Pro’yu bir muza doğrulttuğunuzda, bu meyvenin vücuda sağladığı kalori değerini görebilirsiniz. Bu şekilde Huawei Mate 20 Pro, cebinizde taşıdığınız koca bir ansiklopediye dönüşüyor. Veya hoşunuza giden bir biblonun aynısını bulmak istediğinizde, bunun için kamerayı ona doğrultmanız yeterli oluyor. Huawei Mate 20 Pro, Amazon üzerinden bulduğu sonuçları ayağınıza getiriyor, hızlı bir şekilde satın alma fırsatı sunuyor.

Yapay zekâ ve kameranın buluştuğu bir başka nokta ise özellikle yurt dışı seyahatlerinde işinize yarayacaktır. Kamerasının gördüğü metinleri hızlı ve pratik biçimde tanıyan Mate 20 Pro, doğrudan gerçek dünya görüntüsü üzerinden otomatik olarak anlık çeviri yapıyor. Böylelikle çevrenizde gördüğünüz bir tabelanın ne anlatmak istediğini hemen öğrenebilir veya bir restoranın menüsünden istediğiniz yemeği, anlayarak, doğru şekilde seçebilirsiniz.

Mate 20 Pro’nun kameralarıyla fotoğraf veya video çekimi de, yapay zekânın imkanları sayesinde daha ileri seviyeye taşınıyor. Kamera uygulaması içinde yer alan Uzman AI sayesinde, Mate 20 Pro’nun kamera sistemi çekmek istediğiniz nesne veya sahneyi algılıyor ve görüntü ayarlarını en ideal hâle getiriyor. Böylelikle Instagram’da çok beğeni alacak fotoğraflar çekebilirsiniz.

Yapay zekâ, Huawei Mate 20 Pro ile filmlerde veya dizilerde gördüğünüz tarzda etkileyici sahneler yakalamanıza izin veriyor. Video efektleri içinde yer alan AI renk, ön plandaki süjenin renkli kalırken, arka plandaki unsurların rengini siyah beyaza dönüştürüyor. Böylelikle dikkatlerin tamamen videonun başrolündeki kişiye çekilmesini sağlayabilirsiniz. Flu arka plan da benzer işi yapıyor, ancak bu sefer arka planı siyah beyaz hâle getirmek yerine bulanıklaştırıyor.

huawei mate 20 pro video filtreleri

Mate 20 Pro ile çektiğiniz fotoğraflar ve videolar, yapay zekânın yardımıyla etkileyici, bakmaya doyamayacağınız galerilere dönüştürülüyor. Galeri uygulamasında bulunan Öne Çıkanlar sekmesine baktığınızda, bu alanda belirli aralıklarla otomatik galerilerin oluşturulduğunu göreceksiniz. Bu galerileri zaman, mekana veya kişilere bağlı olarak ortaya çıkarılıyor. Eğer isterseniz, otomatik galerilere yeni fotoğraflar veya videolar da ekleyebilirsiniz.

 

Huawei, Mate 20 Pro sahiplerinin yapay zekânın katkılarıyla hem eğlenmelerini hem de yaratıcı işler ortaya çıkarmalarını sağlayacak ilgi çekici bir özelliği de sunuyor. Telefonun önünde bulunan 3D Derinlik Algılama Kamerasını kullanarak yapay zekâ destekli canlı model oluşturabilirsiniz. Bu şekilde nesnenin sadece fotoğrafını çekmekle kalmaz, aynı zamanda onu masanızda hareketleştirebilir, dans ettirebilir, onunla fotoğraf çektirebilirsiniz. Örneğin, oyuncak pandanızın üç boyutlu modelini Mate 20 Pro’nun önündeki derinlik algılama kamerasıyla çıkarıp, daha sonra bu oyuncak panda modelini evinizdeki masanın üstünde dans ettirebilirsiniz. Bu sırada fotoğraf veya video çekebilir, oluşturduğunuz eğlenceli işleri arkadaşlarınızla veya sosyal medyada paylaşabilirsiniz.

Yapay zekâ, Huawei Mate 20 Pro sahiplerine dışarıda antrenman yaparken de yardımcı oluyor. Çift bant GPS desteğine sahip Mate 20 Pro, hangi GPS uydusundan işaret alacağını yapay zekâ sayesinde daha iyi şekilde belirliyor. Böylelikle konum belirleme işlemi çok yüksek doğrulukla yapılıyor. Sonuç olarak antrenmanınızı bitirdikten sonra rotanıza göz attığınızda, bunun gerçekten geçtiğiniz yolla örtüştüğünü görürsünüz.

Yapay zekânın en önemli özelliklerinden bir tanesi, sizin kullanım alışkanlıklarınız doğrultusunda öğrenmesi, verimliliğin artması, işinizi daha iyi yapması. Kirin 980 destekli Huawei Mate 20 Pro’nun zaman geçtikçe daha iyi çalıştığını ve hayatınızı daha da kolaylaştırdığını göreceksiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER