Manşetler

Huawei Mate 20 Pro: Ultra geniş açıyla daha fazlasını yakalayın

huawei mate 20 pro ultra geniş açı

Huawei Mate 20 Pro’nun arkasında standart ve telefoto kameraların yanı sıra ultra geniş açılı kamera da bulunuyor. 20 megapiksel, f/2.2, 16mm gibi başlıca özelliklere sahip olan bu kamera sayesinde Mate 20 Pro, diğer akıllı telefonların yapamadıklarını mümkün kılıyor. Ultra geniş açılı kamera, Süper Makro olarak adlandırılan yakın çekim fotoğrafları çekmeyi mümkün kılmanın yanı sıra, grup fotoğraflarında veya manzara çekimlerinde de sahneye daha fazla kişi veya ayrıntıyı sığdırmaya izin veriyor.

Huawei Mate 20 Pro’nun kamera uygulamasını açtığınızda, ekranın alt kısmında, küçük bir kare içinde 1x yazdığını göreceksiniz. Bu kutuya tıklattığınızda lens ayarları değişiyor. 1x’ten sonra 3x, ve en sonunda Geniş geliyor. Geniş, ultra geniş açılı lensi kullanarak çekim yaptığınız anlamına geliyor ve 0.6 kat yakınlaştırma yapılıyor.

Ultra geniş açılı fotoğrafların en fazla kullanıldığı alanlardan bir tanesi manzara fotoğraflarının çekimidir. Bu tür çekimlerde kareye mümkün olduğu kadar geniş bir alanı sığdırmak istersiniz. Huawei Mate 20 Pro’nun Geniş modu sayesinde, kameranın açısını genişletebilir, böylelikle de normalde kadraja girmeyecek alanların da ortaya çıkacak fotoğrafın içine girmesini sağlayabilirsiniz.

Huawei Mate 20 Pro ile yapılan örnek çekimler: Birinci fotoğrafta 1x standart yakınlaştırma yapılırken ikinci fotoğrafta 0.6x yakınlaştırma, yani ultra geniş açılı çekim yapılıyor. Son fotoğraf ise 3x optik yakınlaştırma ile çekildi.

Benzer şekilde, bir sınıfın veya kalabalık bir arkadaş grubunun fotoğrafını çekmek isterseniz, Huawei Mate 20 Pro’nun ultra geniş açı yetenekleri size çok yardımcı olacaktır. Normalde bu gibi çekimlerde herkesi kareye almak için gruptan uzaklaşmanız, kameranın açısını fiziksel olarak genişletmeniz gerekiyor. Halbuki, Mate 20 Pro sayesinde sadece yakınlaştırma ayarını değiştirmeniz, herkesi kareye sığdırmanız için yeterli olacak. Böylelikle kalabalık bir grubun bulunduğu, ancak alanın geniş olmadığı durumlarda grup fotoğraflarını rahatlıkla çekebilirsiniz.

Huawei Mate 20 Pro’nun ultra geniş açılı kamerası, 20 megapiksel çözünürlük desteğiyle piksel tutkunlarını tatmin edecektir. Ancak bildiğiniz gibi, artık akıllı telefonlarda en önemli unsur, kameraların sahip olduğu piksel sayısı değil. Diğer yetenekler daha fazla öne çıkıyor, işlemci ve bunun gibi unsurlar da önemli. İşte Huawei Mate 20 Pro, fotoğrafçılık alanındaki hünerlerini ultra geniş açılı çekimlerde de konuşturuyor. Geniş açılı çekimlerle sadece daha fazla kişi veya nesne sahneye sığdırılmıyor. Aynı zamanda bu çekimler kaliteli şekilde yapılıyor. Detaylar, renk doğruluğu ve parlaklık da kullanıcıları fazlasıyla tatmin edecektir.

Huawei Mate 20 Pro’nun kamera sisteminin en büyük silahlarından bir tanesi, sahip olduğu ultra geniş açılı lens. Mate 20 Pro sahipleri de bunun sunduğu avantajlardan hayatlarının birçok alanında yararlanma fırsatı bulacaktır.

İLGİLİ HABERLER