Teknoloji

Huawei Mate 20 Pro sahipleri ekranda beliren yeşil izden şikayetçi

huawei mate 20 pro

Huawei Mate 20 Pro, geçtiğimiz ayın ortasında Londra’da tanıtılmıştı. Hem yetenekleri hem de teknik özellikleriyle alkış toplayan akıllı telefon ilk sahipleriyle de fazla zaman geçmeden buluşmuştu. Ancak bu gruptaki bazı kullanıcıların deneyimi, ekranın kenarlarında beliren yeşil iz nedeniyle sekteye uğramış gibi görünüyor.

Son zamanlarda ekrana kenarlara doğru kavis yapan pek çok telefonda bu tarz sorunlar görülüyor. Kenarlardaki ışık sızması nedeniyle pek çok telefonda bu tarz izlerle karşılaşılabiliyor. Mate 20 Pro’da ise özellikle koyu ışıkta ve koyu arka planlı ortamda daha belirgin biçimde fark edilen yeşil iz, sorunla yüz yüze kalan kullanıcıların canını sıkmışa benziyor.

Huawei cephesinden şimdilik konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak şirketin İngiltere ofisindeki bir Topluluk Forumu Yöneticisi, bunun kavisli ekran tasarımının bir sonucu olduğunu ve sadece çok belirgin koşullar altında gözlemlendiğini belirtti. Ancak bu cevap bazı kullanıcıları daha da kızdırdı. Huawei de bunun üzerine bir açıklama yaparak ilgili açıklamanın resmi görüşü yansıtmadığını belirtti. Ancak şirket hâlâ konuya ilişkin resmi bir açıklama yayınlamadı.

GSMArena‘nın haberine göre, Huawei’nin Finlandiya ofisi problemi araştırmaya ve ücretsiz değişim imkanı sunmaya başladı. Henüz resmi bir duyuru olmasa da, İngiltere ofisinin de Finlandiya ile aynı yolu izlediği söyleniyor. Ancak Huawei’nin genel olarak sessizliğini sürdürmesi nedeniyle kullanıcılar sorunla ilgili olarak kendi teorilerini geliştiriyor.

Huawei Mate 20 Pro ekranındaki sorunun sorumlusu LG mi?

Bazı kullanıcılar konuyla ilgili sosyal medya paylaşımlarında “#gluegate” (#YapıştırıcıSkandalı) etiketini kullanıyor. Bu grup sorunun Huawei tarafından ekranı sabitlemek için kullanılan yapıştırıcıdan kaynaklandığını savunuyor. Bir diğer grup ise LG Display tarafından üretilen OLED ekranların sorunun kaynağı olduğunu düşünüyor. Huawei Mate 20 Pro için hem LG Display’den hem de BOE’den OLED panel tedarik edilmişti. BOE’nin panellerinde bu sorunun gözlemlenmediği belirtilirken, Pixel 2 XL’in ekranıyla edindiği kötü şöhret de işleri LG için zorlaştırıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER