Manşetler

Huawei Mate 20 Pro: Kirin 980 ile performans zirvede

huawei mate 20 pro performans
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei Mate 20 Pro’nun kalbinde dünyanın ilk 7nm mobil yapay zeka yonga seti Kirin 980 bulunuyor. Kirin 980’in sektör lideri 7nm işlem teknolojisi hız artırma ve güç verimliliğinde doğrudan performans artışı sağlıyor.

Kirin 980, Cortex-A76 tabanlı çekirdek yapısı ile yüzde 75 daha güçlü ve yüzde 58 daha verimli ilk yonga seti olma özelliğine sahip. Kirin 980 yonga seti, iki büyük Cortex-A76 tabanlı çekirdek, iki orta boyutlu Cortex-A76 tabanlı çekirdek ve dört küçük Cortex-A55 çekirdekten oluşan, üç katmanlı yenilikçi bir mimari ile tasarlandı. Bu eşsiz mimari, geniş bir işlem yelpazesinde dahi eş zamanlı olarak olağanüstü bir performans ve verimliliğe imza atıyor.

Gelişmiş ve esnek yapıdaki çok çekirdekli CPU ve GPU mimarileri sayesinde Huawei Mate 20 Pro’nun görev ve işlem hızı büyük ölçüde artıyor. Kısaca NPU olarak adlandırılan, Sinirsel İşlem Birimlerinden Kirin 980 iki adet barındırıyor. Çift NPU’dan biri büyük Yapay Zekâ hesaplaması sunarken, diğeri de yüksek verimlilik sunmak amacıyla özel görevlere odaklanıyor. Sonuç olarak Huawei Mate 20 Pro’da kullanıcı deneyimi büyük oranda artıyor.

Kirin 980 yonga setinin getirdiği bu güç sayesinde Huawei Mate 20 Pro, hayatın her alanında işlerinizi kolaylıkla yerine getirmenizi sağlıyor. E-posta kontrolü, internette dolaşma, sosyal ağ uygulamalarında gezinme gibi günlük işlerde Huawei Mate 20 Pro gayet akıcı ve hızlı biçimde çalışıyor. Üstelik bu gibi işler, Kirin 980’in güç tasarrufu odaklı yapısı sayesinde pilden fazla tüketmiyor. Çoğu kullanıcının akıllı telefonlarında gerçekleştirdiği işlerin büyük kısmını yüksek güç gerektirmeyen işler oluşturuyor. İşte bu noktada Huawei Mate 20 Pro’nun farkı ortaya çıkıyor. Bu gibi işlerde daha düşük pil tüketimi söz konusu olduğu için, cihazın çalışma ömrü daha da uzuyor.

Huawei Mate 20 Pro, sadece günlük işlerde değil, daha karmaşık görevlerde de işini rahatlıkla yerine getirebiliyor. Fotoğraf düzenleme veya video yapım gibi işler, daha fazla işlemci ve grafik gücü gerektirir. Kirin 980 sayesinde Mate 20 Pro bu gibi uygulamalarda akıcı biçimde çalışmayı sağlıyor. Kamera tarafında ise, yapay zekâ tabanlı sahne tanımayı hızlıca gerçekleştiriyor, siz çekim tuşuna bastığınızda fotoğrafın hızlıca oluşturulmasını sağlıyor. Kısacası, yüksek hız beklediğiniz her işte, Kirin 980 sayesinde Mate 20 Pro sizi tatmin etmeyi başarıyor.

Huawei Mate 20 Pro’da yer alan Kablosuz projeksiyon özelliği, Mate 20 Pro’nun ekran görüntüsünü kablosuz bağlantı destekli bir TV veya monitöre yansıtmayı sağlıyor. Kullanıcı arayüzü harici ekranda bir masaüstü bilgisayar arayüzünde açılıyor. Huawei Mate 20 Pro’ya bağlayacağınız bir klavye ve fare ile bir PC elde edebilirsiniz. Huawei Mate 20 Pro’nun yüksek performansı size gerçek masaüstü tadını yaşamakta yardımcı olacaktır.

Oyun tarafı da Huawei Mate 20 Pro’nun yüksek performansını ortaya koyduğu taraflardan bir tanesi oluyor. Güçlü CPU ve GPU yapısı sayesinde Kirin 980, en karmaşık oyunların altından bile rahatlıkla kalkmayı başarıyor. PUBG Mobile gibi popüler bir oyunda en yüksek grafik ayarlarıyla oyunun keyfini sürebilirsiniz.

Huawei, güç tasarrufu ve yüksek performans arasında bir denge yakalayarak en iyi deneyimi sunmayı amaçlıyor. Oyun oynarken, fotoğraf düzenlerken veya video hazırlarken daha yüksek performans istiyorsanız, Ayarlar > Pil yolunu takip ederek Performans modunu etkinleştirebilirsiniz. Performans modu etkinleştirildiğinde cihaz ayarları maksimum performans için optimize ediliyor. Bu durum pil kullanımı ve cihaz sıcaklığını artırabilir, ancak karşılığında Kirin 980’in sınırlarına daha da yaklaşmanızı sağlıyor.

Kirin 980’in sahip olduğu gücün pratikteki yansımalarının doğruluğunu benchmark testlerinde de görmek mümkün. Testlerimizde başvurduğumuz araçlardan olan GeekBench 4’te, performans modu açık durumdayken gerçekleştirdiğimiz testlerde Mate 20 Pro, aldığı yüksek sonuçlarla Kirin 980’in sunduğu gücün yansımasını kağıt üstünde de sunuyor, boş olmadığını gösteriyor.

Huawei Mate 20 Pro, sahip olduğu yapay zekâ destekli Kirin 980 işlemcisiyle, sahiplerinin beklediği performansı her alanda sunuyor, onların hayatlarını kolaylaştırıyor.

İLGİLİ HABERLER