Teknoloji

Huawei Mate 20 Pro: Kablosuz şarj deneyimi daha ileri gidiyor

huawei mate 20 pro kablosuz şarj

Kablosuz şarj yeni değil, birkaç yıldır hayatımızda. Ancak giderek daha fazla kullanıcı bu teknolojinin imkanlarından faydalanıyor. Ancak Huawei, Mate 20 Pro ile birlikte oyunun kurallarını değiştiriyor ve daha hızlı kablosuz şarj imkanını hayatımıza sokuyor. Bununla birlikte şimdiye kadar hiçbir üreticinin yapmadığını yaparak Mate 20 Pro ile diğer kablosuz şarj destekli cihazların kablosuz olarak şarj edilmesini sağlıyor.

Huawei Mate 20 Pro’da 4200 mAh gibi, sektörün öncüsü kapasitede bir pil bulunuyor. Kutusundan çıkan şarj adaptörü yardımıyla bu cihazın pilinin sadece yarım saatte yüzde 70’e varan doluluğa ulaştığını biliyoruz. Bu açıdan Huawei, sektörün önde gelen oyuncularından bir tanesi. Benzer bir durum kablosuz şarj tarafından da geçerli. Huawei’nin Mate 20 Pro ile birlikte opsiyonel olarak sunduğu kablosuz şarj cihazı sayesinde, 15W şarj ile telefonunuzu hızlı şekilde kablosuz olarak şarj edebilirsiniz. Böylelikle hem pratikliği hem de hızı bir arada elde etmiş olursunuz.

Öte yandan Huawei Mate 20 Pro’nun kablosuz şarj teknolojisi, Qi protokolünü destekliyor. Sektörün yaygın standartlarından olan Qi, bugün piyasada bulunan pek çok kablosuz şarj aksesuarı tarafından kabul görüyor. Bu da, Huawei Mate 20 Pro’yu piyasada bulabileceğiniz hemen her kablosuz şarj aksesuarıyla şarj edebileceğiniz anlamına geliyor.

Kablosuz şarj özelliği sayesinde, Huawei Mate 20 Pro’nuzu kablo ve şarj adaptörünü arama, daha sonra da uygun bir priz bulma zahmetine girmeden, pratik biçimde şarj edebilirsiniz. Evinizde veya iş yerinizde rahatlıkla erişebileceğiniz bir yere konumlandıracağınız kablosuz şarj adaptörü sayesinde Mate 20 Pro’yu hemen şarj etmeye başlayabilirsiniz. Ayrıca dışarıda da birçok mekanda kablosuz şarj istasyonlarının yer almaya başladığını görüyoruz. Mate 20 Pro’nuzu buralarda da şarj edebilirsiniz.

Huawei Mate 20 Pro’nun TUV sertifikalı, yüksek kapasiteli pili hem kablolu hem de kablosuz olarak hızlı şarj edilme yeteneğiyle sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda kablosuz ters şarj özelliğini sunan ilk amiral gemisi akıllı telefon olma unvanını da elinde bulunduruyor. Bu özellik sayesinde kablosuz şarj destekleyen diğer cihazları şarj edebilirsiniz. Deyim yerindeyse Mate 20 Pro bir “powerbank” cihazına dönüşüyor. Huawei Mate 20 Pro’nun insanlara çok ilginç gelen bu özelliği sayesinde ortamlardaki en popüler kişi siz olabilir, yeni arkadaşlıklara kapı açabilirsiniz.

huawei mate 20 pro kablosuz şarj

Mate 20 Pro’nun kablosuz ters şarj özelliği kapalı biçimde geliyor. Bir mobil cihazı kablosuz şarj etmeden önce Ayarlar > Pil yolunu takip etmeniz ve daha sonra Pil sayfasında yer alan Kablosuz ters şarj seçeneğinin karşısındaki düğmeyi açık hâle getirmeniz gerekiyor. Daha sonra şarj etmek istediğiniz cihazı Mate 20 Pro’nun arka yüzüne yerleştirin. Hepsi bu kadar! Kablosuz ters şarj işlemi bitirildiğinde bu özellik bir süre sonra kendiliğinden kapanıyor.

Görüldüğü gibi, Huawei Mate 20 Pro, hızlı şarj ve ters şarj gibi yeniliklerle kablosuz şarj deneyimini daha da ileri taşıyor.

İLGİLİ HABERLER