Teknoloji

Huawei Mate 20 Pro: Hangi yemeğin size ne kadar yarayacağını bilin

huawei mate 20 pro yiyecek tanıma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei Mate 20 Pro, sağlıklı yaşam ve beslenme konularında en büyük arkadaşlarınızdan bir tanesi olmayı hedefliyor. Sağlık ve egzersiz tarafında başrol Sağlık uygulamasına ait. Bu uygulama sayesinde yediklerinizin ne kadarını yaktığınızı görebilirsiniz. Yiyeceklerinizin size kaç kalori getireceğini ise Huawei Mate 20 Pro’nun yapay zekâ tabanlı yiyecek tanıma özelliği sayesinde görebilirsiniz.

Huawei Mate 20 Pro’nun çift NPU, yani sinirsel işlem birimli işlemcisi Kirin 980, yapay zekâ tabanlı işlevleri yüksek performansla yerine getirmeye olanak sağlıyor. HiVision da, gücünü yapay zekâdan alan özelliklerden bir tanesi. HiVision’a Kamera uygulamasında, sol üst köşede bulunan veya uygulama menüsü içinde arama ekranının sağ üst köşesinde göreceğiniz HiVision simgelerine tıklatarak erişebilirsiniz.

HiVision’ı açtığınızda karekod okuma, çeviri, alışveriş ve tanımla olmak üzere dört farklı sekme göreceksiniz. Yiyecek tanıma işlemi için Tanımla sekmesine gelin. Daha sonra Huawei Mate 20 Pro’nun arka kamerasını masanızda duran yiyeceğe tutun ve ekrana dokunun. Saniyeler içinde yediğiniz yemek tanınacak, barındırdığı kalori miktarı da bir kutucuk içinde gösterilecektir. Üstelik HiVision, sadece nesneyi tanımakla kalmıyor, onun miktarını da saptıyor ve sağlayacağı kaloriyi de buna bağlı olarak gösteriyor. HiVision, bu işlemi gerçekleştirirken gerekli kalori bilgilerini Azumio ile iş birliği doğrultusunda sağlıyor. Sistemin çalışması için internet bağlantısı gerekiyor. Çünkü kalori bilgileri ve yiyeceğin resmi internet üzerinden sağlanıyor.

HiVision’ın yiyecek tanıma özelliğini elma, kivi gibi meyvelerle, aynı zamanda köfte, pilav gibi tabağa koyulmuş yemeklerle denedik. Her biri denemede Mate 20 Pro, saniyeler içinde tanıma işlemini gerçekleştirdi. Sunduğu kalori bilgileri de anlamlı. Bu özelliğin en iyi şekilde çalışması için bulunduğunuz ortamdaki ışık şiddetinin yeterli olması gerekiyor. Çoğu evde mutfak veya yemek odası gibi yerler yeteri kadar yüksek aydınlatmaya sahip olduğu için, bu özelliği kullanmak çok zor olmayacaktır. Öte yandan Huawei Mate 20 Pro’nun güçlü flaşı, ortamdaki ışığın yetersiz olduğu koşullarda imdadınıza yetişecektir.

Ne yediğimize, bunun bize ne kadar yaradığına eskisine oranla daha çok bakıyoruz. Şimdiye kadar çeşitli akıllı telefonlarda alınan besinlerin kalori miktarının kaydedilmesini sağlayan uygulamalar ve işlevler gördük. Ancak bunlardan hiçbirisi Huawei Mate 20 Pro’da yer alan yiyecek tanıma özelliği kadar pratik ve kullanışlı görünmüyordu. Mate 20 Pro’nun yapay zekâ destekli HiVision özelliği sayesinde, yediğiniz yemeğin kalori kaydını çok rahat biçimde tutabilir ve günün sonunda bunun ne kadarını harekete dönüştürüp harcadığınız konusunda da anlamlı bir tablo elde edebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER