Teknoloji

Huawei Mate 20 Pro ekrana entegre parmak izi tarayıcısıyla gelebilir

huawei mate 10 pro
huawei mate 20
Huawei Mate 10 Pro

Samsung yeni amiral gemisi Galaxy Note 9’u önümüzdeki hafta gözler önüne çıkaracak. Güney Koreli şirket bu sayede Note 9’a Apple ve Google’ın sonbaharda sahaya süreceği rakipleri karşısında avantaj sağlamayı amaçlıyor. Ancak Note 9’un takvimde önüne geçtiği ciddi rakipleri sadece yeni iPhone’lar ve Pixel 3 serisi değil. Huawei Mate 20 ailesi de Note 9’un ciddi rakipleri arasında yer alacak gibi görünüyor.

Mate 20 için konuşulan özellikler, en azından kağıt üzerinde, kullanıcıları son derece etkileyici bir cihazın beklediğini düşündürüyor. Akıllı telefonun kalbinde Huawei’nin en yeni yonga seti Kirin 980’in bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Kirin 980’in Huawei’nin IFA 2018 etkinliğinin yıldızı olması bekleniyor. Üçüncü çeyreğin sonunda veya dördüncü çeyreğin başlarında tanıtılması beklenen Mate 20 serisinde Mate 20’ye Pro ve Lite versiyonlarının eşlik etmesi öngörülüyor.

XDA Developers’ta yayınlanan bir haber ise Mate 20’nin teknik kadrosunun Kirin 980 yonga seti dışındaki ürünleri hakkında da fikir veriyor. Akıllı telefona enerjisini 4200 mAh kapasiteli pilin sağlayacağı söyleniyor. Huawei’nin geçtiğimiz sonbaharda çıkardığı Mate 10’da 4000 mAh kapasiteli pil bulunuyor.

Mate 20’de 6.3 inç büyüklüğünde bir AMOLED ekranın bulunması bekleniyor. Mate 20 Pro modelinde ise 6.9 inç büyüklüğünde bir OLED panelin tercih edileceği söyleniyor. Mate 20 Pro’da parmak izi tarayıcısının ekranın içine yerleştirileceği de gündemdeki iddialar arasında yer alıyor. Huawei’nin bu yaklaşımı standart Mate 20’ye uygulayıp uygulamayacağı henüz bilinmiyor.

Huawei Mate 20’nin arka panelinin camla kaplı olacağı ve bu sayede telefonun kablosuz şarj desteği sunacağı konuşuluyor. Mate 20 için 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip bir versiyonun sunulmasına kesin gözüyle bakılırken, henüz diğer konfigürasyonlar konusunda ortaya atılmış bir iddia bulunmuyor.

Huawei Mate 20’nin kutusundan Android P işletim sistemiyle çıkması da kesin olarak değerlendirilen unsurlar arasında yer alıyor. Bu işletim sistemini Huawei’nin EMUI 9.0 kullanıcı arayüzünün tamamlaması öngörülüyor. Huawei’nin mevcut cihazlarında EMUI 8.2 arayüzü kullanılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER