Manşetler

Huawei Mate 20 Pro: Video çekiminde yapay zekânın gücünden yararlanın

huawei mate 20 pro video yapay zekâ

Huawei Mate 20 Pro’da yer alan Kirin 980 işlemci yapay zekânın (AI) gücünden yararlanıyor. Özdevinimli öğrenme yeteneklerinin etkisini fotoğraf değil, video tarafında da görüyoruz. Huawei, Kirin 980’in sinirsel işlem birimini, yani NPU’sunu Mate 20 Pro’da bulunan çeşitli yapay zekâ tabanlı video kayıt özelliklerinde kullanıyor.

Kirin 970’deki tek bir NPU biriminin aksine, Kirin 980’de iki adet NPU birimini görüyoruz. Huawei, bunun sayesinde görüntü tanıma performansının yüzde 120 oranında arttığını belirtiyor. Bir NPU birimi yapay zekâ tabanlı hesaplama ve işlemlere odaklanırken, diğeri de özel görevleri yerine getiriyor.

huawei mate 20 pro video filtreleri

Huawei Mate 20 Pro’nun AI destekli video özelliklerinin başında video filtreleri geliyor. Video filtrelerinin en başında AI renk olarak adlandırılan yapay zekâ destekli özel bir renk filtresi geliyor. Bu filtre, süjenin aksine geri kalan her ayrıntıyı siyah beyaza dönüştürüyor. Mate 20 Pro, ön plandaki süjeyi veya nesneyi hızlı bir şekilde algılıyor ve sihrini uyguluyor. Öte yandan Flu arka plan olarak adlandırılan bir başka video filtresi de, AI renk filtresine benzer şekilde çalışıyor. Odakta bulunan süje veya nesneyi netleştiriyor, geri kalan arka planı da tamamen bulanıklaştırıyor. Böylelikle genellikle fotoğraflarda gördüğümüz tarzdaki işleri video çekimlerinde de elde etmek mümkün oluyor.

AI yakınlaştırma da Huawei Mate 20 Pro’nun yapay zekâ destekli bir başka video özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Video ayarları üzerinden etkinleştirilen bu özellik, video çekimi sırasında ekranda, süje veya nesnenin üzerinde açılmış bir kilit işaretinin görünmesini sağlıyor. Odakta olmasını istediğiniz süjeye işareti getirip kilitlediğinizde, kamera uygulaması süje görüntü içinde hareket ederken ona otomatik olarak yakınlaştırma veya uzaklaştırma yapıyor. AI yakınlaştırma yeni yeni emeklemeye başlayan bebeğinizi ya da kedi veya köpek gibi hayvanların videolarının çekiminde oldukça kullanışlı olacaktır.

huawei mate 20 pro ai yakınlaştırma

Yapay zekânın Mate 20 Pro’nun video yeteneklerine bir başka yansımasını da video düzenleme tarafında görüyoruz. Huawei Mate 20 Pro’nun Galeri uygulamasında çektiğiniz videolara göz atarken, herhangi bir videonun ön izleme görüntüsü açıkken parmağınızı aşağı sürüklediğinizde, “Videodaki herkesin en güzel anları için klipler oluşturmak için bu videoyu analiz edin.” şeklinde bir metin göreceksiniz. Bunun hemen yanında bulunan Başlat kısayoluna tıklatarak bu analiz işlemini başlatabilirsiniz.

Bu analiz işlemini çektiğiniz her video için uyguladığınız takdirde, Huawei Mate 20 Pro yapay zekâ yardımıyla belirli kişilerin yüzlerini tanıyacak ve her bir kişi için otomatik olarak özelleştirilmiş video klipler hazırlayacak. Söz konusu videoların hazırlanması işlemi bizzat cihaz içinde, Mate 20 Pro şarj edilirken gerçekleştiriliyor. Bu nedenle ara ara Galeri uygulamasında yer alan Öne Çıkanlar bölümünü ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

huawei mate 20 pro galeri öne çıkanlar

Huawei, fotoğraflarda yapay zekânın gücünden yararlanarak onları daha çekici hâle getiren ilk üreticilerden bir tanesi olmuştu. Yapay zekâ yetenekleri ve kapasitesi daha da artan Kirin 980, gücünü bu sefer video çekimlerinde gösteriyor. Her bir AI video özelliği sayesinde akıllı telefonunuz sadece başkalarını değil, sizi bile ilk görüşte oldukça şaşırtacak işler çıkarıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER