Teknoloji

Huawei Mate 20 ön panel sızıntısı iki önemli özelliği işaret ediyor

huawei mate 20Son birkaç yıldır yakaladığı ivmeyi P20 serisiyle iyiden iyiye hızlandıran Huawei, akıllı telefon pazarındaki konumunu önümüzdeki dönemde iyiden iyiye güçlendirmeyi hedefliyor. Bu hedefin gerçekleşmesi için sonbaharda tanıtılması beklenen Mate 20 serisinin performansı büyük önem taşıyor. Huawei Mate 20 serisiyle ilgili sızıntılar da şimdiden heyecan yaratıyor.

Serinin “küçük kardeşi” Mate 20 Lite’a ait olduğu söylenen ve cihazın tasarımını oldukça detaylı biçimde gösteren fotoğraflar bir süre önce internete sızmıştı. Mate 20 Lite’ın sırasını savmasının ardından sıra “orijinal” Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro’ya gelmiş gibi görünüyor. Mate 20 Pro’nun, tıpkı P20 Pro gibi, 40, 20 ve 8 megapiksel çözünürlüklü üç lensten oluşan bir arka kamera kurulumu taşıması bekleniyor. Mate 20’nin arkasında da üç lensli bir arka kamera modülünün bulunacağı ancak lenslerin çözünürlüğünün 12, 16 ve 8 megapiksel olacağı söyleniyor.

İnternete sızan ve doğruluğu onaylanmamış fotoğraflar ise Huawei Mate 20’ye ait olduğu söylenen bir ekran panelini gösteriyor. Ekran panelinin hem yüz tanıma sistemini hem de ekrana entegre parmak izi tarayıcısını işaret etmesi ise sızıntıyı daha ilgi çekici hâle getiriyor.

Yüz tanıma sistemi ve ekrana entegre parmak izi tarayıcısı, önümüzdeki ilkbaharda tanıtılması beklenen Samsung Galaxy S10’da olacağı söylenen özellikler arasında yer alıyor. Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro modellerinde bu özellikleri sunduğu takdirde Samsung’a en azından pazarlama konusunda darbe vurabilir.

Huawei Mate 20 serisinin resmi duyurusu ekim ayında gerçekleştirilecek. Ancak tanıtım tarihi gelene kadar Mate 20 serisiyle ilgili sızıntıların devam etmesi kesin görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER