Teknoloji

Huawei Mate 10’a ait olduğu söylenen taslak ve özellikler internete sızdı

huawei mate 10Huawei Mate 10, 2017’nin kalan bölümünde merakla beklenen telefonlar arasında yer alıyor. Mate 10’a ait olduğu söylenen ilk tasarım taslakları, cihaza dair beklentileri yukarıya çekiyor. Akıllı telefonda Quad HD çözünürlüklü, 6.1 inç çerçevesiz bir ekranın bulunması bekleniyor.

Akıllı telefonun arkasında Leica imzalı çift lensli bir kurulumun bulunacağı görülüyor. Bu kuruluma çift LED flaş da eşlik ediyor. Kamerada optik görüntü sabitleme özelliğinin bulunacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Parmak izi tarayıcısı da arka panelde kamera kurulumunun altında bulunuyor. Telefonun ön yüzü neredeyse tamamen ekranla kaplanırken, Huawei’nin de parmak izi tarayıcısını ekran altına entegre etmeyi başaramadığı görülüyor.

Sızan taslaklarda telefonun üst kenarını görmek mümkün olmuyor. Dolayısıyla telefonda 3.5 mm. kulaklık jakının bulunup bulunmadığı konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Alt kenarda ise USB-C girişi ve çift hoparlör ızgarası yer alıyor.

Huawei Mate 10 Kirin 970 işlemciyle gelecek

Mate 10’da Huawei’nin kendi üretimi olan Kirin 970 işlemcinin bulunması bekleniyor. Bu işlemciye 6 GB RAM, 64 GB dahili depolama alanı ve 4000 mAh kapasiteli pilin eşlik etmesi öngörülüyor. Akıllı telefonun kutusundan Android Nougat ile çıkacağı söyleniyor. Mate 10’un yurt dışı fiyat etiketinde yazan rakamın 1000 doların üzerinde olacağı iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERLER