Teknoloji

Huawei kurucusundan yıl sonu için iddialı akıllı telefon satış tahmini

huawei p40

Bu haftanın başlarında Huawei sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda 2019 yılı içinde şimdiye kadar 200 milyon akıllı telefonu piyasaya sürdüğünü kaydetmişti. 2018’de aynı dönüm noktasına ulaşması 64 gün daha geç bir sürede gerçekleşmişti.

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşları ve bunun Huawei’ye de ABD’de yaptırımla sonuçlanmasına rağmen, şirketin akıllı telefon pazar payını büyütmeye devam ettiğini görüyoruz. Tabii ki, bunda Huawei Mate 30 ve Mate 30 Pro modellerinin Çin’de piyasaya çıkışında uygulanan büyük indirimlerin de etkisinin olduğu belirtiliyor.

Yapılan önemli duyurunun ardından Huawei kurucusu Ren Zhengfei, Avrupalı medya mensuplarına verdiği demeçte, şirketinin bu yıl 270 milyon akıllı telefonu piyasaya sunmayı planladığını kaydetti. Bu analistlerin tahmininin 20 milyon kadar üzerine çıkılacağını gösteriyor.

2016 yılında Huawei, 2021 yılına gelindiğinde dünyanın bir numaralı akıllı telefon markası olacağı iddiasında bulunmuştu. Eğer 2019 yılını 270 milyon birim ürünle kapatırsa, Huawei bu hedefine de epey yaklaşmış olacaktır. Karşılaştıracak olursak, Samsung 2018 yılında 290 milyon akıllı telefonu dünya çapında piyasaya sürmüştü.

Huawei Mate 30 serisinin üyelerine baktığımızda, özellikle Mate 30 Pro’nun birçok teknolojiyi bünyesinde barındırdığını görüyoruz. Ancak bu cihaz ABD yasağı nedeniyle Google servislerini ve uygulamalarını barındırmıyor. Bu nedenle Çin dışında, özellikle Batılı ülke pazarlarında alıcı bulması zor gözüküyor.

Yıl sonuna gelinirken Huawei, uzun zamandır beklenen Mate X’i de ne zaman piyasaya süreceğini açıkladı. Aynı zamanda onun takipçisi olan Mate Xs modelini de duyurdu. İkinci modelin çıkışı 2020’de gerçekleştirilecek. Ancak yılın alışveriş açısından en yoğun geçen iki ayını dikkate alırsak, Huawei muhtemelen bu yıl için koyduğu satış hedeflerine rahatlıkla ulaşacaktır.

İLGİLİ HABERLER