Teknoloji

Huawei küresel blok zinciri servisini faaliyete geçirdi

huawei blockchain blok zinciri

Çinli teknoloji devi Huawei, bu yılın 10 Ekim tarihinde kendi ülkesinde ticari kullanıma sunduğu Blok Zinciri servisini (BCS) küresel kullanıma açtı.

Uluslararası Huawei Cloud web sitesinden erişilebilen bu servis, kurumsal işletmelere ve geliştiricilere blok zinciri uygulamalarını faaliyete geçirme ve yönetme işini hızlıca ve en düşük maliyetle gerçekleştirmekte yardımcı oluyor.

Huawei’nin yeni servisi işletmelerin, faaliyete geçirilmesi genellikle maliyetli ve zaman alıcı olan blok zinciriyle ilgili olarak yaşayabilecekleri sorunları çözüyor.

Çinli donanım üreticisi 2016 yılında blok zinciri alanındaki en yüksek etkiye sahip olan açık kaynak projesine katılmıştı. Hyperledger adlı projede Huawei, önemli ve aynı zamanda Asya kıtasının tek Hyperledger yürütücülerinden biri olmuştu. Şirket Fabric ve STL alt projelerine sürekli olarak teknik destek vermiş ve kod katkılarında bulunmuştu.

BCS, Huawei Cloud’ın taşıyıcı, güvenlik ve diğer teknolojilerini kullanarak kullanımı kolay, verimli ve evrensel çapta uygulanabilir bir servis sunuyor. Geliştiriciler ve işletmeler şirketin blok zinciri servisini veri uygulamaları, Nesnelerin İnterneti, kimlik doğrulama, bilgi doğrulama, uzaktan sağlık hizmetleri ve Nesnelerin İnterneti cihaz yönetimi gibi işlerde kullanabiliyor.

Huawei Cloud, blok zinciri platformunu, blok zinciri uygulamaları ve çözümleri geliştiren şirketlere teknik destek sunmak amacıyla daha da geliştirmek için çalışıyor.

BCS, Hyperledger Fabric 1.1 ve Kubernetes desteğine sahip, açık ve kullanımı kolay bir platform olarak da nitelendiriliyor.

Huawei’nin belirttiğine göre bir şirket, BCS’i kullanarak sadece beş ile on dakika arasında bir sürede, kendi işletmesine uyan bir blok zincirisi sistemi kurabiliyor. İlgilenen kullanıcılar Huawei’nin blok zinciri servisine hemen bugün üye olup kullanmaya başlayabilirler.

İLGİLİ HABERLER