Teknoloji

Huawei kullanıcılarından reklam gösterimiyle ilgili şikayet

huawei kilit ekranı reklam

Yurt dışındaki bazı Huawei akıllı telefon sahipleri, cihazlarının kilit ekranlarında birdenbire reklamların gösterilmeye başlandığını rapor etmeye başladılar.

Hafta sonuna girmeden önce kullanıcılar, telefonlarının ekranlarında Booking.com’dan reklamlar görmeye başladıkları yönünde şikayetlerde bulunmaya başladılar. 9to5Google’a göre, çeşitli telefonlarda bu reklam görüldü ve Huawei bunları telefonun Magazin Kilidi adı verilen bir özelliği kapsamında sunmaktaydı. Söz konusu özellik kullanıcılara cihazlarının kilit ekranlarında birtakım görüntülerin sürekli olarak döndürmelerine izin veriyor.

Huawei’nin Almanya biriminin Twitter hesabı, bir kullanıcıya konuyla ilgili olarak cevap verdi. “Reklam vermek istediğimizi düşündüğünüz için üzgünüm.” dedi ve kullanıcıların ekranda yukarı sürükledikten sonra ayarlara gidip söz konusu görseli silerek bu reklamı devre dışı bırakabileceklerini kaydetti.

Bazı Reddit kullanıcıları da daha önce bu çözümün çalıştığını söylemişlerdi, ancak bunun otomatik olmayan bi süreç olduğu görülüyor. 9to5Google, kilit ekranı görselini değiştirmenin de reklamlardan kurtulmanın varsayılan yöntemlerinden bir tanesi olmadığını söylüyor.

İLGİLİ HABERLER