Teknoloji

Huawei Kirin işlemcilerini başka üreticilere vermeyecek

huawei kirinHuawei Kirin işlemcilerini kendi cihazlarına özgü tutma yaklaşımını sürdürecek gibi görünüyor. Bundan kısa süre önce çıkan bazı haberlerde, Çinli üreticinin yongalarını başka üreticilere vereceği ve böylelikle akıllı telefon pazarındaki rakiplerinden Samsung’un karşısına başka bir alanda daha çıkabileceği belirtilmişti. Ancak Huawei düzenlediği Küresel Analist Konferansı’nda henüz işlemcilerini başka üreticilere vermek gibi bir planının olmadığını açıkladı.

Huawei’nin kendi işlemcilerini üretmesi, şirkete akıllı telefonlarını optimize etme konusunda önemli bir avantaj veriyor. Olası bir dışa açılımda şirketin işlemcilerini pazarın ihtiyaçlarına göre düzenlemesi gerekmese de, bazı iş ortaklarından gelen taleplerin de değerlendirilmeye alınması önem taşıyor. Ekstra çalışma ile odak noktasının bozulması riski, Huawei’nin Kirin’i dışa açmaya soğuk bakmasının öncelikli gerekçesi gibi görünüyor.

Çinli üreticinin bir süre daha Kirin’i Huawei ve Honor markalı akıllı telefonlara özgü tutmayı sürdürmesi, gelişimin sürmesi açısından önem taşıyor. Şirket orta segment ve giriş seviyesi cihazlarında Qualcomm ve MediaTek tarafından üretilen yonga setlerini de kullanarak, Kirin’i üst sınıfta güçlü bir silah olarak konumlandırmayı istediği mesajını daha güçlü biçimde veriyor.

Huawei Kirin işlemcilerini dışarıya vermeyeceğini duyururken, dikkat çekici başka bir açıklama daha yaptı. Son zamanların popüler “çentikli 18:9 ekran” modasına değinen şirket, 16:9 yerine başka bir görüntü oranını tercih etmeyi bundan 4 yıl önce gündemine aldığını açıkladı. Huawei yöneticileri, kullanıcılardan gelebilecek tepkiler nedeniyle görüntü oranını değiştirmediklerini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER