Teknoloji

Huawei’nin iPad Pro’ya benzeyen yeni tableti görüldü

huawei matepad pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei yeni bir tablet üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. 91Mobiles ve Android Central tarafından paylaşılan ürün resimleri, bu tabletin Apple’ın iPad Pro ürününe çok benzediğini ortaya koyuyor.

İki tablet arasındaki en büyük fark ise kameralar tarafında gibi görünüyor. Huawei’nin tabletinde arkada çift lensli kamera sistemi var. Ön kamera ise ekranda açılan bir deliğe yerleştirilmiş.

Huawei’nin yeni tableti Apple’ın “Pro” adlandırma sistematiğine bile benzer bir adlandırmaya uyacak gibi görünüyor. Popüler sızıntı kaynaklarından Evan Blass, bu tabletin adının Huawei MatePad Pro olacağını söyledi.

huawei matepad pro

Tablette Apple’ın Smart Keyboard Folio klavyeli kılıfına benzeyen bir manyetik klavyeli kılıf bulunuyor. Ancak bunun ürünle birlikte kutuda çıkıp çıkmayacağını bilmiyoruz. Aynı zamanda, tıpkı iPad Pro’daki Apple Pencil gibi, tabletin tepesine mıknatıs yardımıyla tutturulan, bir ekran kalemi de olacak gibi görünüyor.

91Mobiles, bu taslak fotoğraflara göre tablette parmak izi sensörünün olmadığını söylüyor. Belki Huawei ekran içi parmak izi okuyucusu kullanıyor. Ya da bir tür yüzle kimlik doğrulama teknolojisi kullanacak.

91Mobiles, bu tabletin amiral gemisi ürün seviyesinde teknik özelliklere sahip olacağını da belirtiyor. Huawei’nin en yeni ve hızlı işlemcisi olan, aynı zamanda dahili 5G modemi bulunan Kirin 990 yonga üstü sistem ile çalışacak. Ayrıca tablette 8 GB RAM ve 256 GB’ye kadar depolama alanı seçenekleri bulunacak. Bu arada büyük boyutlu bir pil de bulunacak. Huawei’nin tanıttığı en son tablet, geçtiğimiz haziran ayında gelen MediaPad M6 olmuştu.

İLGİLİ HABERLER