Teknoloji

Huawei Honor serisi akıllı telefonlarını ABD’de satışa sunmayı istiyor

Huawei Honor 7

Huawei, Batı pazarlarında daha fazla akıllı telefonu piyasaya sürerek bu ülkelerdeki etkinliğini artırma konusunda kararlı gözüküyor. Çinli akıllı telefon üreticisinin CEO’su George Zhao, Honor serisini ABD’de satışa sunmayı istediklerini belirtirken, bu konudaki duyuruyu önümüzdeki yılın başlarında ABD’de düzenlenecek CES 2016’da gerçekleştirebileceklerinin işaretini verdi.

Huawei Honor serisinin hangi modellerinin Pasifik Okyanusu’nun diğer kıyısına geçeceği konusunda henüz pek fazla bilgi bulunmuyor. Ancak şirketin serinin üst segmentinde yer alan modelleriyle ABD’de şansını denemesi muhtemel gözüküyor.

Çinli akıllı telefon üreticileri ve bağlı alt markaları genellikle ABD pazarına mesafeli yaklaşıyor. Ancak Honor markasını Yeni Dünya’ya taşımak Huawei adına mantıklı bir hamle niteliği taşıyor. Amerikan pazarında varlık göstermesine rağmen, isminden pek fazla söz ettiremeyen şirket, Google Nexus 6P ile bu durumu değiştirme yönünde önemli bir adım atmıştı.

Honor serisi ise Amerikan kullanıcılarında Huawei’ye yönelik güvenlik suçlamaları gibi nedenlerle oluşan önyargının etrafından dolaşmak için etkin bir yöntem olma potansiyeli taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER