Teknoloji

Huawei Honor 6X 5.5 inç ekran ve çift arka kamerayla geliyor

huawei honor 6xHuawei akıllı telefon portföyünü yeni ürünü Honor 6X ile genişletiyor. Cihazın 2.5D kavisli camla kaplı 5.5 inç ekranı 1080p HD çözünürlük sunuyor. Şirketin kendi üretimi olan sekiz çekirdekli Kirin 655 işlemcisini barındıran akıllı telefonun arkasında çift arka kamera bulunuyor.

Arka kameradaki ana sensör 12 megapiksel çözünürlüğe sahip. Bu kamerada faz tespit, otomatik odaklama ve LED flaş gibi özellikler bulunuyor. 2 megapiksel çözünürlüklü ikinci kamera ise alan derinliği ve arka planı bulanıklaştırma gibi imkanlar sunuyor. Çift arka kamerayı 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamera tamamlıyor. Huawei Honor 6X kutusundan Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi ve EMUI 4.1 kullanıcı arayüzüyle çıkıyor.

Honor 6X’te arka kameraların hemen altında parmak izi tarayıcısı bulunuyor. Huawei’den yapılan açıklamaya göre, söz konusu parmak izi tarayıcısı cihazın kilidini 0.3 saniye içinde açabiliyor. Yekpare metal kasası sayesinde Honor 6X oldukça şık bir görünüm kazanıyor.

Honor 6X’te Kirin 655 işlemciye 3 ya da 4 GB LPDDR3 RAM eşlik ediyor. 32 GB dahili depolama alanı seçeneği sadece 3 ve 4 GB RAM’li modellerde sunuluyor. 64 GB dahili depolama alanı seçeneği ise sadece 4 GB RAM sahibi modelde yer alıyor. Her iki versiyonda da microSD kart desteği sayesinde depolama alanının üstüne 128 GB daha eklenebiliyor.

Huawei Honor 6X beş farklı renk seçeneğiyle raflardaki yerini alacak

Honor 6X altın rengi, gümüş, gri, mavi ve roze altın renk seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Telefon Çin’de 999 yuandan (460 TL) başlayan fiyatlarla satılacak. Huawei Honor 6X önümüzdeki hafta itibarıyla raflardaki yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER