Teknoloji

Huawei’ye göre Hongmeng OS bir Android alternatifi değil

huawei hongmeng os android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Epey hareketli geçen son birkaç ayın ardından, Huawei şimdilerde kendi bünyesinde geliştirdiği Hongmeng işletim sisteminin akıllı telefonlarda Google’ın Android’inin yerini alacak bir alternatif olmayacağını söylüyor.

Şirketin kıdemli başkan yardımcısı Catherine Chen, dün Brüksel’de muhabirlere verdiği demeçte, Hongmeng’in akıllı telefonlar için tasarlanmadığını kaydetti. Çin’in resmi haber ajansı Xinhua‘nın haberine göre, Huawei Android’i kullanmayı planlıyor.

Geçen hafta da şirketin yönetim kurulu başkanı Liang Hua’dan da benzer yönde açıklamalar gelmişti. Technode tarafından haberleştirilen görüşlerine göre, Huawei henüz Hongmeng OS’in gelecekte kullanılacak bir akıllı telefon işletim sistemi olarak geliştirilip geliştirilmemesine karar vermedi.

Liang, bu sistemin Nesnelerin İnterneti cihazları için düşük gecikmeli bir çözüm olarak geliştirildiğini söylemişti. Chen ise işletim sistemini endüstriyel kullanım için geliştirilmiş bir işletim sistemi olarak tanımladı.

Huawei’nin daha önceki demeçlerinden farklı bir söylem izlemeye başladığını görüyoruz. Önceleri şirketin akıllı telefon tarafında bir geçiş yapmaya hazırlandığı yönünde işaretler veriliyordu.

Huawei’nin stratejiden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Andrew Williamson, haziran ayında Reuters’a verdiği demeçte, “Huawei, potansiyel olarak bir değişim başlatma süreci içinde bulunuyor.” demişti. Aynı zamanda Android lisansının askıya alınmasını takip eden dönemde bu işletim sisteminin aylar içinde hazır olabileceğini sözlerine eklemişti. “Bu Huawei’nin istediği bir şey değil. Android ailesinin bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz, ancak Hongmeng çoğunlukla Çin’de test ediliyor.”

Bireysel tüketici elektroniği birimi CEO’su Richard Yu da, bu yılın başlarında Huawei’nin alternatifleri kullanmaya hazır olduğunu söylemişti.

Henüz her şey netleşmiş değil, ancak ABD’nin son günlerde Huawei üzerinde uyguladığı ticari baskıları hafifletmesinin, şirketin Google ile anlaşmasına olumlu etkileri olabilir. Ancak oradan ne sonuç çıkarsa çıksın, Huawei’nin tek başına ilerlemeye ne kadar hazır olduğu da eskisine göre daha belirsiz duruyor.

İLGİLİ HABERLER