Teknoloji

Huawei HarmonyOS işletim sistemli akıllı gözlüğünü ve yeni MateBook X Pro’yu tanıttı

huawei harmonyos
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei, P50 Pocket katlanabilir telefon ve Watch D akıllı saatle birlikte HarmonyOS işletim sistemli akıllı gözlüğünü ve Windows’la çalışan 14.2 inç ekranlı MateBook X Pro dizüstü bilgisayarını da gözler önüne çıkardı.

Huawei yeni akıllı gözlüğü için Boston, Wellington ve Aviator tarzında üç farklı çerçeve seçeneği sunuyor. Gözlük numaralı camlarla veya güneş gözlüğü olarak da kullanılabiliyor. 128 mm. hoparlörler ve mikrofonlarla gelen gözlük sayesinde Huawei’nin dijital asistanı Ceila ile ses yoluyla iletişim kurmak da mümkün oluyor.

HarmonyOS işletim sisteminin varlığı sayesinde akıllı telefonu çıkarmaya gerek kalmadan telefon görüşmesi yapmak, müzik dinlemek veya not almak gibi eylemler de gerçekleştirilebiliyor.

Gözler ve duruş için sağlık takibi özellikleri bulunan akıllı gözlük, su sıçramalarına karşı IPX4 dayanıklılık sertifikasına sahip. Karma bir kullanımla 16 saat pil ömrü vadeden gözlükle 4,5 saat telefon görüşmesi yapmak veya 6 saat müzik dinlemek mümkün.

Huawei HarmonyOS işletim sistemli akıllı gözlüğünü Çin’de 1699 yuandan (3048 TL) başlayan fiyatlarla satışa sundu.

Huawei’nin tanıttığı bir diğer yeni ürün olan MateBook X Pro 2022 dizüstü bilgisayarda Intel’in 11. nesil Rocket Lake işlemcileri bulunuyor. 14.2 inç 90 Hz dokunmatik ekran, 3120 x 2080 piksel çözünürlük ve 3:2 görüntü oranı sunuyor. MateBook X Pro 2022, ihtiyaç duyduğu enerjiyi 60 Wh kapasiteli pilinden alıyor. Tartıda 1.38 kilogram çeken dizüstü bilgisayarın maksimum kalınlığı ise 15.5 milimetre.

Maksimum parlaklık seviyesi 500 nit olan MateBook X Pro’nun ekranı P3 renk gamının da tamamını kapsıyor. Dizüstü bilgisayarda dört adet USB-C (ikisi USB 3.2) girişi ve kulaklık jakı mevcut. Bilgisayarın kutusundan 90W GaN USB-C şarj adaptörü çıkıyor. Intel Iris Xe entegre ekran kartı, 16GB LPDDR4x RAM ve 1 TB M2 SSD’ye kadar uzanan depolama alanı seçenekleri de bilgisayarın özellikleri arasında bulunuyor. MateBook X Pro kutusundan Windows 10 yüklü şekilde çıkıyor.

MateBook X Pro, Çin’de 9499 yuandan (17042 TL) başlayan fiyatlarla piyasaya çıktı.

İLGİLİ HABERLER