Teknoloji

Huawei Harmony OS’i akıllı telefonlarda kullanmak için istekli değil

huawei harmonyos
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei, Harmony OS adını verdiği işletim sistemi platformunu geçtiğimiz haftalarda duyurmuştu. Çinli üreticinin Harmony OS’i hazırlamasındaki temel motivasyon, ABD tarafından uygulanan yaptırımlar olmuştu.

Harmony OS; telefonlardan tabletlere, otomobillerden bilgisayarlara kadar pek çok cihazda kullanılacak şekilde geliştirilmiş bir platform. Ancak Çinli teknoloji devi, işletim sistemini akıllı telefonlara yerleştirme konusunda hâlâ pek istekli görünmüyor. Android’den tamamen dışlanması durumunda Harmony OS’i telefonlarda kullanmayı planlayan Huawei, yeni platformunu akıllı televizyon veya akıllı saatlere yerleştirmeyi tercih ediyor.

ABD’nin New York şehrinde gazetecilere konuşan Huawei’nin kıdemli başkan yardımcısı Vincent Yang, tek bir standart ve tek bir ekosistem içinde hareket etmeyi istediklerini belirtti. CNET‘e ayrıca demeç veren Yang, akıllı telefonlarda Harmony OS’i kullanmanın kesinlikle “B planı” olduğunun altını çizdi.

Huawei Harmony OS ile esnekliğe odaklanıyor

ABD Ticaret Bakanlığı, Huawei’nin Amerikan şirketleriyle çalışabilmesini mümkün kılan geçici lisansı bu hafta içinde bir kez daha 90 gün uzatmıştı. Android’e ve kilit Google servislerine erişimi konusundaki akıbeti hâlâ belirsiz olan Huawei, Harmony OS’i bir kurtarma seçeneği olarak değerlendiriyor. Yang, Huawei’nin müstakbel amiral gemisi Mate 30 Pro’nun da Android işletim sistemiyle geleceğine dair ipuçları verdi.

Huawei, Harmony OS için geliştirme sürecinde Hongmeng OS ismini kullanmıştı. Tıpkı Google’ın Fuchsia OS’i gibi mikro kernel tabanlı olan Harmony OS, pek çok farklı kategoride cihazda çalışmasını sağlayacak bir esnekliğe sahip.

İLGİLİ HABERLER