Teknoloji

Huawei’nin Google’ın yeni telefon stratejisini kabul etmediği söyleniyor

huawei googleGoogle’ın bugün tanıtılması beklenen Pixel telefonlarının altında HTC’nin imzası bulunuyor. İnternet devinin yeni telefonları için Nexus 6P ile başarılı bir iş çıkaran Huawei yerine HTC’yi tercih etmesinin altındaki neden pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Gelen haberlere göre, yolların ayrılmasının altında yatan temel faktör Google ile Huawei arasındaki ilişkilerin pek de iyi gitmemesi oldu.

Android Police sitesine konuşan kaynaklar, Huawei’nin Google’ın Android donanımları üzerinde daha fazla söz sahibi olma yönündeki plan ve arzusundan rahatsızlık duyduğunu belirtti. Üreticinin adından neredeyse hiç bahsetmemek de Google’ın stratejisinin parçaları arasında yer alıyor. ABD’de daha fazla bilinir hâle gelmek isteyen Huawei de kendisini bir tür “taşeron üretici” konumuna düşüren bu yaklaşımdan rahatsız olmuşa benziyor.

Nexus 6P’nin çıkışında yaşanan problemlerin de iki şirket arasındaki ilişkilerin düzelmesine yardımcı olmadığı söyleniyor. Google, telefonun ABD’de dört büyük mobil operatör tarafından satılacağını açıklasa da, bu sözünü yerine getiremedi. Görüşmelerde beklenen sonuçların alınamaması nedeniyle telefonun piyasaya çıkışında yük tamamen Google ve Huawei’nin üstüne bindi. İki şirket arasındaki ilişkin sonsuza kadar bu şekilde sürmesi beklenmiyor. Huawei’nin 2017’de Google için telefon üretimi gerçekleştirebileceği de söyleniyor. Ancak bütün bunlar Nexus 6P ve sonrasındaki dönemde Çinli üreticinin hayal kırıklığı yaşadığı gerçeğini değiştirmiyor.

Yaşananların Huawei’nin ABD birimiyle ilgili daha büyük problemlerin ipuçlarını verdiği de konuşulanlar arasında yer alıyor. ABD pazarında sadece uygun fiyatlı Honor 5X ile belli bir tutunma yakalayabilen Çinli üretici, GX8 modelinde aradığını bulamamıştı. MateBook da Huawei’ye ABD’de beklediğini getirmemişti. Huawei’nin ABD’deki yönetim kadrosunun önemli bir kadrosuyla yollarını ayırdığı ve gidişatı düzeltmek için yönetimsel anlamda önemli değişiklikler yapacağı söyleniyor.

Huawei Google ile olan ilişkisine dair iddialar için açıklamada bulunmadı

Huawei Google ile yaşadığı iddia edilen problemlerle ilgili açıklamada bulunmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER