Teknoloji

Huawei Google servislerine yakında yeniden kavuşabilir

huawei mate 30 pro google

Google, geçtiğimiz mayıs ayında Trump yönetiminin yaptırım kararı nedeniyle Huawei’nin Android lisansını askıya almıştı. Bu durum, Çinli üreticinin karar öncesinde çıkardığı telefonlarını etkilememişti. Ancak geçtiğimiz ay tanıtılan Huawei Mate 30 serisi, Google servisleri olmadan piyasaya çıkmıştı. Bu durum, Huawei’nin Çin dışındaki satış stratejisini olumsuz olarak etkilemişti.

Ancak bu can sıkıcı durum yakında ortadan kalkabilir. The New York Times’ta yer alan habere göre, Trump yönetimi Huawei’yle iş yapabilmeleri için bazı şirketlere lisans vermeye hazırlanıyor.

Bu özel lisans konusu daha önce gündeme gelse de, gerçeğe dönüşmemişti. Bu süreçte pek çok Amerikan şirketi, Huawei’yle birlikte çalışabilmenin farklı bir yolunu bulmuştu. Ancak Google bu şirketlerden biri değildi. Google servislerinin olmayışı da Huawei’nin yeni amiral gemisi telefonlarının yola yaralı çıkmasına neden olmuştu.

ABD’nin vereceği geçici lisansların ABD ile Çin arasında ticaret anlaşması yapılmasına da katkı sağlayabileceği belirtiliyor. ABD, Huawei’ye yönelik ilk yaptırım kararını açıklarken bazı güvenlik risklerini gerekçe göstermişti. Ancak iki ülke arasındaki tansiyonun düşmesi, Huawei’nin işine yarayacak gibi görünüyor.

Huawei Mate 30’a Google servisleri tek gecede yüklenebilir

Bu kararın müşteriler üstündeki potansiyel etkisi ise geniş ölçekli olabilir. Mate 30 serisini Google’ın servisleri olmadan çıkaran Huawei, bir uzlaşmaya varılması durumunda tek gecede bu servisleri kullanıcılara sunabileceğini açıklamıştı.

Huawei Mate 30 Pro, Google servislerinin eklenmesi durumunda 2019’un en iddialı telefonlarından biri hâline gelebilir. Bu durumun müşterileri rahatlatıp rahatlatmayacağı konusunda ise şimdiden bir şey söylemek mümkün değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER