Teknoloji

Huawei’nin gelecek yenilikçi ürünü blockchain telefonu olabilir

huawei abd virus elektrikli otomobil

huawei blockchain telefonuHuawei, Best Buy’ın telefonları satmama kararı alması veya ABD hükümetinden gelen baskılara rağmen gelecek nesil cihazı için planlarını bozmuyor.

Dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi, son olarak Mate 10 Pro modelini çıkarmıştı. Bugün de yeni P20 serisini çıkarması bekleniyor. Bloomberg’in haberine göre, şirketin yeni telefonu blockchain tabanlı uygulamalara odaklanacak. Sirin Labs’in işletim sistemi Sirin OS’i lisanslamak isteyen Huawei, bu işletim sistemini Android ile birlikte çalıştırmayı planlıyor. İki şirketin şu anda pazarlık görüşmelerini sürdürdüğü belirtiliyor.

Eğer görüşmeler ilerler ve bir anlaşma sağlanırsa, Huawei blockchain teknolojisini kucaklayan ilk büyük akıllı telefon üreticisi olabilir. Son zamanlarda sıklıkla duymaya başladığımız “blockchain” teknolojisi, daha çok kripto para işlemlerinin kaydı amacıyla, merkezi olmayan hesap defterleri ile birlikte anılıyor. Her ne kadar ilk kullanım senaryoları finansla ilgili olsa da, sağlıktan tedarik zinciri yönetimine kadar farklı sektörlerin sorunlarını da çözmesiyle yeni fırsatlar yaratıyor.

Blockchain’i sızmalara karşı dayanıklı, farklı taraflar arasında yayılmış, zaman etiketli işlemleri de barındıran kayıt defteri olarak düşünebilirsiniz. Bu sistem genel olarak, geleneksel merkezi veri tabanlarına göre daha yüksek güvenlik taşıyor, aynı zamanda maliyeti de düşük oluyor. Huawei, kendi blockchain akıllı telefonunu da geliştirmiş olan Sirin Labs’in blockchain’i güvenli bir şekilde daha fazla kitleye ulaştırmasını istiyor. Bloomberg bu bilgiye, Sirin Labs’in Telegram sohbet grubundan elde ettiği kayıtlardan ulaştı.

Sirin Labs de kendi geliştirdiği blockchain telefonu Finney’i bu yılın ikinci yarısında, 1000 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışında satışa sunmayı amaçlıyor. Telefon için şu anda ön siparişler toplanıyor. Telefonun, kripto cüzdan sistemi içeren ve resmi parayı dijital paralara otomatik dönüştüren bir sistem barındıran Sirin OS işletim sistemiyle çalışması bekleniyor. Farklı blockchain uygulamalarının çalışması için de bu işletim sistemine ihtiyaç var.

Bir blockchain telefonu satın alma fikrini nasıl buluyorsunuz? Huawei veya başka bir şirketten bir blockchain telefonu alır mısınız? Görüşlerinizi yorum bölümüne bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER