Teknoloji

Huawei’nin gelecek phableti Mate 8 ile ilgili ilk detaylar sızdı

huawei-mate-7-on-inceleme-020

Huawei Mate 8’in varlığı sızan bir ürün yol haritasıyla birlikte ortaya çıkmış oldu. Bu haritaya göre Mate 8 haziran ayı içinde çıkış yapacak ve görünüşe göre phablet dünyasını epey çalkalayacak.

Mobile-dad adlı bir site tarafından, kaynak belirtilmeden sızdırılan bu ürün yol haritasına şüpheyle yaklaşmakta fayda var, bu nedenle Mate 8’in gelecek ay çıkacağına kesin gözle bakmamak gerekiyor.

Bu yılın başlarında Türkiye’de de satışa sunulan Huawei Mate 7 özellikle Çin’de büyük bir başarı elde etmişti. Hem performansı hem de uygun fiyatıyla kullanıcıların büyük ilgisini çekmiş olan Mate 7’nin çizgisini Huawei Mate 8’in de devam ettirmesi bekleniyor.

huawei-mate-8-yol-haritasi-080815

Sızan bilgilere göre Mate 8’de de 6 inç ekran bulunacak, ancak ekran çözünürlüğü 1080p yerine 1440 x 2560 piksel olacak. Mate 8’in de Kirin işlemciyle gelmesi bekleniyor. Mate 7’de sekiz çekirdekli Kirin 925 ve 3 GB RAM bulunuyordu. Mate 8’de Kirin 930 veya 935 işlemcinin bulunmasını bekleyebiliriz.

Mate 8’in 16 megapiksel, optik görüntü sabitlemeli kamera barındıracağı söyleniyor. Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan Huawei P8’in etkileyici özelliklerinden bir tanesi kamerasıydı. Benzer kamera yeteneklerinin Mate 8 gibi phablet’te de yer almasını bekleyebiliriz.

Mate 7 geçen yıl IFA 2014’te tanıtılmış ve bu yılın başında Türkiye pazarına girmişti. Aslında bu durum göz önünde bulundurulduğunda, Huawei Mate 8’in yine sonbaharda satışa sunulmasını bekleyebiliriz. Ancak belki Mate 8 haziran ayında Çin’de satışa sunulup uluslararası lansmanı da Berlin’e bırakılabilir. Bunu zamanla göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER