Manşetler

Huawei kullanıcılarına müjde: Artık telefonlarınıza Google Play Store’u kurabilirsiniz

huawei gbox

Huawei kullanıcıları için heyecan verici bir gelişme yaşandı. Artık Google Play Store’u Huawei telefonunuza veya tabletinize kurabilirsiniz. Bu işlem, Google Mobil Hizmetlerine ve Play Store’a erişimi olmayan cihazlara Google uygulamalarını indirme ve bu uygulamaları cihazlarında yerleşikmiş gibi çalıştırma olanağı sağlayan bir sanallaştırma uygulaması olan GBox aracılığıyla yapılıyor. Bu, herhangi bir karmaşık kurulum olmaksızın hemen hemen her Huawei biriminde GMS ve Google uygulamalarını çalıştırma olanağına en yakın durum.

GBox ile Huawei telefon ve tabletlerinde Google Play Store erişimi

Bu yazılımın en son 1.5 güncellemesi, Google Play Store’u uygulamanın içine entegre etti. Bu, kullanıcıların en sevdikleri Android uygulamalarını kolaylıkla bulabilmelerini ve birkaç tıklama ile indirebilmelerini sağlıyor. Tek yapmanız gereken, resmi web sitesinden uygulamayı indirmek ve kurmak. Play Store ikonu, uygulamanın Yüklü Uygulamalar sekmesi altında görünecek. İkona tıklayın, Google hesabınızla oturum açın ve Play Store ana ekranının yüklenmesini bekleyin. İşte bu kadar basit.

Google Play Store’a alternatif uygulama mağazası içinden erişebilir hâle geldikten sonra, mağazanın ikonunu kolaylıkla Ana ekrana taşıyabilir ve bizim yaptığımız gibi buradan kolaylıkla erişebilirsiniz.

Ancak bu alternatif mağaza üzerinden Huawei cihazınızda çalışan Play Store’a rağmen, Google’ın uygulama mağazasındaki satın alımlarınıza hala erişemeyeceğinizi unutmayın. Yine de Gmail, YouTube, Photos, Drive, Meet gibi Google uygulamalarını indirebilmek ve kullanabilmek, günlük olarak bu uygulamaları kullananlar için büyük bir avantajdır.

huawei
huawei

Uzun zamandır yayınladığımız Huawei cihaz incelemeleri sayesinde, Çinli üreticinin akıllı telefon ve tabletlerinde Google uygulamaları ve servislerini eksiksiz biçimde sunmak için ne gibi aşamalar kaydettiğini görüyoruz. Daha önce GSpace ön plandaydı ve bunu yine kullanabilirsiniz. Ancak, son birkaç aydır kullanımda olan ve bizim de Huawei P60 Pro incelemesinde bahsettiğimiz bu yeni araç sayesinde, daha doğal ve kolay bir Google uygulama ve servis erişimi mümkün oluyordu. Ne var ki, bu araç doğrudan Google Play Store erişimi sağlamıyordu. Şimdi bu eksikliğin tamamlanması sayesinde, Huawei telefon ve tabletlerinde YouTube, Google Haritalar, Chrome ve diğer uygulamalara ve servislere erişim daha kolay hâle gelmiş oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER