Manşetler

Video: Huawei FreeBuds Lite Kutusundan Çıkıyor

huawei freebuds lite kutu açılımı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei geçtiğimiz mart ayında Huawei P30 serisi lansmanı sırasında kablosuz kulaklık modeli FreeBuds Lite’ı da tanıtmıştı. Apple’ın AirPods kulaklıkları gibi gerçek anlamda kablosuz olan bu kulaklıklar, kullanıcılara ortamdan tamamen izole olmuş şekilde müzik dinleme imkanı sunuyor.

FreeBuds Lite test merkezimize ulaştı. Çok yakında detaylı incelemesini Teknoblog’da bulacaksınız. Ancak bunun öncesinde Huawei FreeBuds Lite kablosuz kulaklık modelini kutusundan çıkarıyoruz. Daha sonra da Huawei P30 Pro ile eşleştirme işleminin nasıl yapıldığını gösteriyoruz.

Huawei FreeBuds Lite, çok büyük olmayan bir kutuda geliyor. Kutu boyutlarının Apple’ın AirPods kulaklıklarınınkiyle aynı olduğunu söyleyebiliriz. Kapağı kaldırdığımızda bir poşet içine yerleştirilmiş kulaklık kutusunu görüyoruz. Bu kutu kulaklıkları muhafaza etmenin yanı sıra şarj işlevini de yerine getiriyor. Arkada microUSB portu, onun da hemen yanında eşleştirme işlemi için kullanılan bir düğme var. Ön tarafta, kapağın altında ise LED durum lambası var.

FreeBuds Lite’ın kutusu kablosuz şarj desteğine sahip değil. Kutudan çıkan kısa bir microUSB – USB kablosu yardımıyla şarj işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Kutudan priz için adaptör çıkmıyor. Elinizdeki akıllı telefonun adaptörünü kullanabilirsiniz, ancak en güzeli bilgisayarın USB portuna bağlayarak şarj etmek olacaktır.

AirPods sadece tek bir tipte geliyor ve bu nedenle kulaklara uyması konusunda bazı tüketiciler sorun yaşayabiliyor. FreeBuds Lite’ın kulaklıklarının uçlarında lastik topuzlar var. Bu sayede kulak kanalına daha fazla girebiliyor ve kanalı tamamen kapatarak dış ortamdan yalıtılmanızı sağlıyor. Kutudan farklı büyüklükte topuzlar çıkıyor. Takılı hâlde gelen topuz biraz büyük geldiği için en küçük topuzla değiştirdik. Tabii ki, FreeBuds Lite’ın gürültü bastırma özelliği de yardımcı oluyor.

Huawei FreeBuds Lite’ın kutusundaki ilginç kulaklık yerleşimi

FreeBuds Lite’ın kutusu Samsung’un kablosuz kulaklıklarınınkine daha çok benziyor. Kutunun içinin yerleşimine alışmak ilk başta zor gelebilir, ancak aslında mantık çok basit. Huawei, kulaklığı kulağınızdan çıkarıp nasıl kolayca kutuya yerleştireceğinizi göz önünde bulundurarak buna göre bir yerleşim yapmış. Sağ tarafta sol kulaklık, sol tarafta da sağ kulaklık yuvası bulunuyor. Yuvaların içineki bir çift diş, kulaklıkla temas ederek şarj işlemini gerçekleştiriyor.

huawei freebuds lite

Cihazlarla Bluetooth bağlantısı kurmak için arkadaki düğmeye iki saniyeliğine basmanız yeterli oluyor. Öndeki LED lamba mavi renkte yanıp sönmeye başlıyor. Bu sayede eşleştirme işleminin başladığını görüyorsunuz. Akıllı telefon, tablet veya diğer cihazlarda standart Bluetooth eşleştirme işlemini takip ederek bağlantı işlemini tamamlayabilirsiniz.

FreeBuds Lite’ın dokunmatik yüzeyi çeşitli komutları dokunarak vermeyi sağlıyor. Bu arada topuzlardan bir tanesini kulağınızdan çıkardığınızda çalan müziği veya videoyu durakaltabilirsiniz.

Huawei’nin kablosuz kulaklıklarıyla ilgili daha fazla ayrıntıyı yakında gerçekleştireceğimiz detaylı incelemede bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER