İncelemelerManşetler

Huawei FreeBuds Lipstick hızlı inceleme: Hem göze hem de kulağa hitap ediyor

Huawei FreeBuds Lipstick inceleme yazısında Huawei'nin yeni tam kablosuz kulaklık modeliyle ilgili fotoğraflar, yorumlar yer alıyor.
huawei freebuds lipstick inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei freebuds lipstickHuawei FreeBuds Lipstick
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Huawei’nin Viyana’da düzenlediği Nova 9 lansmanında duyurduğu ürünlerden bir tanesi de FreeBuds Lipstick oldu. Aslına bakarsanız, bu ürünün diğerlerinin önüne geçtiğini bile söylemek yanlış olmayacaktır. Huawei, Nova 9 ile birlikte deneyimlememiz için bir FreeBuds Lipstick de verdi. Bu hızlı inceleme yazısında Huawei FreeBuds Lipstick ile ilgili birkaç günlük deneyimlerimizi ve yorumları paylaşıyoruz.

Aslında FreeBuds Lipstick, Huawei’nin geçtiğimiz yaza girilirken duyurduğu FreeBuds 4 kulaklıklarla aynı özellikleri paylaşıyor. Aktif gürültü engelleme, kulak kanalının yapısına göre ses çıkışını ayarlayan Adaptif EQ, yani ekolayzır gibi özellikler bu tam kablosuz kulaklık modelinde de bulunuyor. Daha önce yayınladığımız FreeBuds 4 inceleme yazısına göz atarsanız, bu kulaklığın sunduğu ses kalitesi ve aktif gürültü performansı hakkında daha fazla detay elde edebilirsiniz.

FreeBuds Lipstick, FreeBuds 4’ten farklı olarak kırmızı renkli kulaklıklarla geliyor. Zaten ürünü farklı kılan en önemli noktalardan bir tanesi de burası oluyor. Açık kulaklık tasarımını sevenlerin oldukça hoşuna gidecek ve büyük bir kullanıcı kesimine rahatlıkla uyacak bir tasarımı Lipstick’te görüyoruz. Uzun gövde kısmı, kulaklıkların rahatlıkla oturmasına yardımcı oluyor. Hafifliği de artı noktalardan bir tanesi. Uzun süreli kullanımlarda bile rahatsızlık hissi vermediğini söyleyebiliriz.

Aktif gürültü engelleme performansı da iyi, bu açıdan FreeBuds 4’e uyum gösteriyor. Tabii ki, kapalı tasarımdakilerden farklı olarak ortamdaki sesin geçirgenliği daha fazla. Buna rağmen dışarının gürültüsünü azaltan ve kulaklığın sunduğu sese daha fazla odaklanmayı sağlayan bir aktif gürültü engelleme sistemi bulunuyor. İlginçtir ki, kulaklığı Huawei Nova 9 ile eşleştirdiğimizde, Bluetooth ayarları içinde herhangi bir aktif gürültü engelleme ayarına rastlamadık. AI Life uygulaması da henüz piyasaya çıkmamış olan bu kulaklığı desteklemiyor. Ancak kulaklık gövdesinin dış kısmında kullanılabilen hareket kontrolüyle aktif gürültüyü engelleştirmek veya farkındalık moduna geçmek mümkün oluyor. Bunun için parmağınızı hafifçe bastırıp bekletmeniz yeterli oluyor. Ayrıca çift tıklatma ile çalan parçayı duraklatma veya devam ettirme, yukarı aşağı kaydırarak ses ayarı yapma gibi hareketle kontrol imkanları da mevcut. Ancak bu kontroller de henüz Bluetooth ayarları içinde görünmüyor.

huawei freebuds lipstick inceleme

FreeBuds Lipstick ses kalitesine gelince, kulaklığın ses çıkış şiddeti tatmin edici seviyede bulunuyor. Bu açıdan FreeBuds 4 ile aynı çizgide. Baslar çok kuvvetli olmasa da, tatmin edici derecede hissediliyor. Tizler de dengeli, aşırıya kaçıp rahatsız etmiyor. Genel olarak temiz bir ses çıkışı sunuyor. Telefon görüşmeleri de için FreeBuds Lipstick iyi bir performans sergiliyor.

Pil tarafına geldiğimizde, FreeBuds Lipstick bu tarafta da FreeBuds 4’ün değerlerini paylaşıyor. Her bir kulaklık aktif gürültü engelleme açıkken 2.5 saate kadar, kapalıyken 4 saate kadar müzik dinleme imkanı sağlıyor. Şarj kutusuyla birlikte toplam dinleme süresi gürültü engelleme kapalıyken 22 saate kadar çıkıyor. Şarj kutusu, kutudan çıkan kısa USB kablosuyla gerçekleştiriliyor. FreeBuds 4’ün şarj kutusunun aksine, Lipstick’in ruj biçimindeki kutusu kablosuz şarj desteğine sahip değil. Kulaklıklar kutu içinde bir saat içinde tamamen şarj edilirken, şarj kutusunun içinde kulaklıklar yokken şarjı bir saatte gerçekleşiyor.

huawei freebuds lipstick inceleme

Tabii ki, şimdiye kadar sözünü etmediğimiz en önemli hususa, ruj biçimindeki şarj kutusuna gelelim. Huawei, bu kutuyu gerçek bir ruja çok iyi şekilde benzetmiş. Bunu gören bir kişi, bunun bir kulaklık yerine pahalı markalı bir ruj olduğunu düşünecektir. Paslanmaz çelik gövde ve üzerindeki Huawei logosu ve onun üstüne işlendiği metal şerit çok çekici görünüyor. Bununla birlikte parmak izini biraz fazla gösterdiğini söylememiz gerekiyor. Kutunun kapağı kolaylıkla açılıyor, mıknatıslar yardımıyla da kapandığında sıkıca yerine oturuyor. Alt kenarda USB-C portu var. Kutunun kapağını kaldırdığınızda, kırmızı renkli kulaklıklar, kırmızı renkli bir ruj gibi görünüyor. Uzaktan gören bir kişi, bunu kesinlikle bir kulaklık değil, ruj zannedecektir. Her bir FreeBuds teki yuvasından kolaylıkla çıkıyor, aynı şekilde yerine yerleştiriliyor. İki yuvanın ortasındaki lamba şarj durumunu görmeyi sağlıyor. Şarj kutusunda ise benzer bir lamba görmüyoruz.

Eğer Huawei’nin EMUI 10 veya üstü sürümle çalışan bir akıllı telefonu ya da HarmonyOS yüklü bir tableti varsa işinizi kolay. Aynı durumu Huawei’nin MateBook dizüstü bilgisayarları için de söyleyebiliriz. Özellikle telefonlarda, kutuyu telefonun yanına getirip kapağını kaldırdığınızda, telefonun ekranında bir pencere açılıyor ve bundan sonra eşleştirme işlemi saniyeler içinde tamamlanıyor. Aynı hareketi daha sonra yaptığınızda da bağlantı hızlı biçimde kuruluyor. Kulaklıkların ve şarj kutusunun şarj durumunu da bu şekilde görebilirsiniz.

Huawei FreeBuds Lipstick, iyi bir ses deneyimi arayanlardan daha çok kozmetik bir ürüne sahip olmaya öncelik verenler için isabetli bir seçenek olacaktır. Şıklığı ve ruj biçiminde olması, aynı zamanda kırmızı rengi, onu özellikle kadınlar için hoş bir hediye hâline getiriyor. FreeBuds 4’ten bildiğimiz aktif gürültü engelleme sistemi, ses performansı ve pil ömrü, bu kulaklığın normal işlevini de iyi şekilde yerine getirmesine yardımcı olacaktır.

huawei freebuds lipstickHuawei FreeBuds Lipstick
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
Fiyatlar yayın tarihinde alınan fiyatlardır, daha sonra değişiklik gösterebilir veya ürün satıştan kaldırılabilir.
İLGİLİ HABERLER