Teknoloji

Huawei FreeBuds 3 ile AirPods’a meydan okumayı sürdürüyor

Huawei FreeBuds 3

Huawei, IFA 2019 kapsamında düzenlediği etkinlikte yeni kablosuz kulaklığını gözler önüne çıkardı. Çinli üreticinin yeni nesil FreeBuds kulaklığı, hem görsel hem de teknik açıdan dikkat çekici bazı yenilikler barındırıyor. Huawei FreeBuds 3, yenilenmiş bir tasarım ve aktif gürültü önleme özelliğiyle geliyor.

FreeBuds 3 için siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği bulunuyor. Kulaklıkla birlikte aynı renkte bir taşıma kutusu da sunuluyor. FreeBuds 3’ün taşıma kutusu tasarımıyla akıllara buz hokeyi diskin getiriyor. Parlak cilalı taşıma kutusunun göze oldukça hoş göründüğünü belirtmekte fayda var.

FreeBuds 3 ilk bakışta görmeye alıştığımız AirPods klonlarına benziyor. Ancak Çinli üretici, kulaklığın AirPods’a kıyasla daha iyi bir performans sergilediğini ve daha iyi bir deneyim yaşattığı söyleniyor.

FreeBuds 3’te Huawei’nin Kirin A1 işlemcisi bulunuyor. Şirket bu işlemciyi hoparlörlerde, akıllı gözlüklerde ve akıllı saatlerde de kullanılıyor. Bluetooth 5.1 ve Bluetooth LE 5.1 desteği bulunan Kirin A1, Huawei tarafından “Isochronous” olarak adlandırılan çift kanallı bağlantıyı da mümkün kılıyor. Bu sayede kulaklığın her bir topuzu, telefona tek başına bağlanıyor.

Huawei’den yapılan açıklamaya göre, FreeBuds 3 ile dört saat boyunca kesintisiz olarak müzik dinlenebiliyor. Dört saatin sonunda FreeBuds 3’ü yeniden şarj kutusuna koymak gerekiyor. Şarj kutusunun pili, USB-C girişi üzerinden veya kablosuz olarak doldurulabiliyor. Bu sayede FreeBuds 3’ün Huawei’nin tersine kablosuz şarj özelliği bulunan telefonlarından enerji alması mümkün oluyor. FreeBuds 3’ün şarj kutusu, kulaklığı üç kez daha tamamen şarj edebiliyor.

Huawei FreeBuds 3
Görsel: Mashable

Huawei FreeBuds 3’teki en önemli yeniliklerden birisi de aktif gürültü önleme. Kablosuz kulaklıklarda bu özelliği sunmanın zor olduğu biliniyor. Dolayısıyla Huawei’nin yaptığı hamle biraz daha dikkat çekici hâle geliyor. Şirket, teknolojinin 15 desibele kadar ses azaltabildiğini ve bunun da bariz hissedilebilir bir fark yaratabileceğini belirtiyor.

Huawei FreeBuds 3 ne zaman çıkacak, fiyatı ne kadar olacak?

Huawei, IFA 2019 etkinliğinde FreeBuds 3’ün ne zaman piyasaya çıkacağı ve fiyatı konusunda bilgi vermedi. Ancak bu belirsizlik fazla uzun sürmeyecek gibi görünüyor.

Çinli üretici, 19 Eylül’de Mate 30 serisini gözler önüne çıkaracak. Huawei FreeBuds 3 hakkındaki detayların da Mate 30’un tanıtılmasıyla birlikte açıklanması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER