Manşetler

Video: Huawei X Gentle Monster Eyewear II Kutusundan Çıkıyor

huawei x gentle monster eyewear 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei Mate 40 serisi lansmanında yeni akıllı telefonlarla birlikte Huawei X Gentle Monster Eyewear II akıllı gözlük de duyurulmuştu. Bu gözlük bir süredir 4999 TL’lik fiyat etiketiyle Huawei Online Mağaza’da satılıyor. Eyewear II elimize ulaştı. Çok yakında detaylı bir incelemesini yayınlayacağız. Ancak bunun öncesinde kutu açılımı yapıyor, kutu içeriği ve diğer detaylara bakıyoruz. Ayrıca gözlükle ilgili ilk izlenimlerimiz ve Huawei Mate 40 Pro ile nasıl kullanıldığı da videoda yer alıyor.

huawei x gentle monster eyewear 2 satın alHuawei X Gentle Monster Gözlük II
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Gentle Monster ile Huawei’nin iş ilişkisi ikinci yılını doldurmak üzere. İlk kez geçen yılın mart ayında Paris’te düzenlenen Huawei P30 Serisi lansmanında Gentle Monster iş birliğiyle geliştirilen Huawei Eyewear akıllı gözlük tanıtılmıştı. Biz de o gözlüğü bir ön incelemeden geçirmiştik. Gözlüğün güneş gözlüğü veya normal gözlük gibi kullanım alanları bulunuyordu. Kabı ise sahip olduğu şarj sisteminden dolayı normal bir gözlüğün kabından daha büyüktü.

Şimdi bu gözlüğün ikinci nesil versiyonunu Türkiye’de de görüyoruz. Karşımızda bir güneş gözlüğü var. Görünüşü standart güneş gözlüğünden farksız. Huawei ve Gentle Monster’ın bu gözlüğe akıllı teknolojileri, boyutları çok artırmadan sığdırması gerçekten etkileyici olmuş. Gözlüğün her iki sapında da dokunmatik yüzeyler bulunuyor. Ayrıca mikrofon ve hoparlörler de mevcut.

Kutunun açılışına geçecek olursak; kapağı kaldırdığımız anda Eyewear II’nin deri kaplı kutusunu görüyoruz. Önceki saatinkine göre boyutlar azaltılmış, normal bir gözlüğünkine daha yakın bir boyut ve tasarım var. Fermuarlı kapağı açtığımızda ise akıllı gözlüğü görüyoruz. Gözlük kabının kapak kısmı yumuşak bir kumaşla kaplı. Gözlük, kutu içine kapağa yapıştırılan etikette gösterildiği gibi yerleştirilmeli. Aksi takdirde şarj olmayacaktır. Şarj sırasında küçük bir LED lamba sayesinde gözlüğün şarj olduğunu anlayabilirsiniz. Gözlük kabının arkasında da yine şarj durumunu gösteren LED durum lambası, USB-C portu ve eşleştirme düğmesi bulunuyor.

Kutudan çıkanlara bakmaya devam ettiğimizde, bir zarf içinde hızlı başlangıç kılavuzu, garanti belgesi gibi kağıtları görüyoruz. Ayrıca burada bir ucu A bir ucu da C tipi olan bir kablo var. Şarj işlemini bilgisayara bağlayarak veya uygun bir güç adaptörüyle prize takarak gerçekleştirebilirsiniz.

Eşleştirme işlemine geçmeden önce gözlüğü kılıfına yerleştirmeli ve kılıfı da kabloyla bir bilgisayara, powerbank’e ya da güç adaptörü yardımıyla prize bağlamalısınız. Daha sonra da 3-6 saniye boyunca arkadaki düğmeye basmalısınız. Bu şekilde Eyewear II eşleştirme moduna girecektir. Akıllı telefondaki Bluetooth ayarlarını açın ve gözlüğü seçerek eşleştirme işlemini gerçekleştirin.

Eğer bir Huawei EMUI 10 veya üzeri yüklü telefon kullanıyorsanız, gözlüğü dokunma kontrolleri ve benzeri birtakım ayarlarını Bluetooth menüsü üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ancak diğer marka telefon kullananlar ve daha fazla ayar isteyenler için AI Life uygulamasının kullanılması iyi olacaktır.

Eşleştirme işlemini yaptıktan sonra gözlük için bir güncellemenin çıktığını gördük. Bunu yaptıktan sonra da Eyewear II kullanıma hazır hâle geldi. Öncelikle gözlüğün çok hafif olduğunu ve kafada ağırlık yapmadığını söyleyelim. Bu açıdan normal bir gözlükten farksız. Gözlüğü taktığınız anda akıllı telefonla bağlantının kurulduğunu haber veren bir sesi işiteceksiniz. İşitmek demişken, Eyewear II’nin ses sistemi çok iyi. Sanki normal bir kulaklık takıyormuşsunuz gibi, sesi kulak kanalınızda hissetmenizi sağlıyor. Kemik titreşimiyle iletim işini iyi şekilde gerçekleştiriyor. Bir yandan yüksek sesle müzik dinlerken bir yandan da dışarıda olup bitenleri ve konuşulanları duyabilirsiniz. Bu sırada dışarıya ses gidiyor ve bu ses de etrafınızdakiler tarafından rahatlıkla duyuluyor. Ancak bunun normal bir kulaklıktan dışa yayılan sesten çok daha yüksek şiddette olduğunu söyleyemeyiz.

Tıpkı kablosuz kulaklıklarda olduğu gibi giyme algılama özelliği mevcut. Akıllı gözlüğü çıkardığınız anda çalan içerik duruyor, taktığınızda yeniden başlıyor.

Çok yakında detaylı bir Huawei X Gentle Monster Eyewear II incelemesi Teknoblog’da yayında olacak. Eğer sorularınız varsa, aşağıdaki yorum alanından sorularınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

huawei x gentle monster eyewear 2 satın alHuawei X Gentle Monster Gözlük II
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
İLGİLİ HABERLER