Teknoloji

Huawei Enjoy 6 resmiyet kazandı: 4100 mAh pil, 3 GB RAM

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei-enjoy-6-271016-2Huawei’nin 3 Kasımda gerçekleştireceği etkinlikte uzun süredir beklenen Mate 9’u görücüye çıkarması bekleniyor. 5.9 inç ekranlı telefona dair ipuçlarını veren şirket, 3 Kasımı beklemeden başka bir yeni cihazın duyurusunu yaptı. Kısa bir süre önce Çin’in telekomünikasyon onay kurumu TENAA’nın belgelerinde boy gösteren Huawei Enjoy 6, sonunda resmiyet kazandı.

4100 mAh kapasiteli pil, Enjoy 6’nın ön plana çıkan özelliği oluyor. Standartların üstünde bir kapasiteye sahip bu pil sayesinde telefonun uzun süreli bir kullanım ömrü sunması bekleniyor.

Akıllı telefonun 5 inç ekranı 1280 x 720 piksel çözünürlük sunuyor. 1.4 GHz sekiz çekirdekli işlemciye 3 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. microSD kart desteği sayesinde bu alanın üstüne 128 GB daha eklenebiliyor. Çift SIM kart yuvasına sahip telefonda LED flaşın desteklediği 13 megapiksel arka kamera bulunuyor. Cihazın önünde ise 5 megapiksel çözünürlüklü kamera yer alıyor.

Huawei Enjoy 6 kutusundan Android 6.0 Marshmallow ile çıkacak

Arka kameranın hemen altında bir parmak izi tarayıcısı barındıran telefon, kutusundan Android 6.0 Marshmallow işletim sistemiyle çıkacak. Bu işletim sistemini Emotion kullanıcı arayüzü tamamlayacak. Huawei Enjoy 6, Çin’de 1299 yuan (595 TL) karşılığında satılacak. Cihazın Çin dışında başka ülkelerde piyasaya sürülüp sürülmeyeceği ise şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER