Teknoloji

Huawei Emotion UI’ye Android 4.0’a uyumlu özellikler eklendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Kendi markasıyla üretmeye başladığı akıllı telefonlar ile adından söz ettiren Huawei, bu çabasını sadece cihazlar ile sınırlı tutmuyor. Android işletim sistemli Ascend P1, P1E ve Honor akıllı telefonları için Emoton UI adında özel bir arayüz oluşturan şirket, bu temayı IFA 2012’de bir P1E üstünden görücüye çıkardı.

Arayüzde görsel bakımından farklı seçeneklere ek olarak, özel uygulama ve servisler yer almakta. Bunlardan biri, Huawei’nin özel bulut servislerine ulaşma imkanı. Bu servis sayesinde Emotion UI yüklü cihaz sahipleri dosyalarını burada da saklayabilecek. Emotion UI ile gelen bir diğer özellik ise telefonda özel profiller oluşturabilme. Ağ ayarları, genel ayarlar, menü düzenlemesi gibi işlevler böylelikle gerçekleştirilebilecek. Emotion UI’ye dair en önemli noktalardan biri olarak da yüksek kişiselleştirilebilme oranı olarak dikkat çekiyor. Bildirim alanının da Android’in bildirim alanından daha kapsamlı olduğu görülüyor.

Çoğu widget Android 4.0 ile aynı olsa da, Android 4.0’da olmayan bir aracın varlığı göze çarpıyor. Me Widget, cihazda yer alan diğer widget’ların toplanabildiği bir ana klasör işlevi görüyor. Bu bölüm sayesinde favori kişilere, müziklere, fotoğraflara hızlı bir biçimde ulaşmak mümkün hale geliyor. Büyük bir farka rastlanmasa da kullanım kolaylığı açısından Me Widget önemli bir fonksiyona sahip. Emotion’ın Çin pazarına yönelik olarak bir sesli asistan özelliği de mevcut.

İlgili >> The Verge [Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER