DosyaManşetler

Huawei ekosistemi ile hayatı kolaylaştıran cihazlar ve uygulamalar bir arada

Huawei ekosistemi ile hayatı kolaylaştıran cihazlar ve uygulamalar bir  arada

Ne üreticiler tek başına cihaz satmakla, ne de tüketiciler tek başına bir cihaz satın almakla ilgileniyor. Her iki taraf da deneyimi daha da yukarı çıkaracak ve verimliliği artıracak servislerin ve uygulamaların peşinde. Hatta deneyimi daha da ileri götürecek çevresel cihazların varlığı da giderek daha fazla önem kazanıyor. Tüm bu cihaz ve uygulamalar genellikle “ekosistem” olarak adlandırıyor. İşte Huawei de, satışa sunduğu akıllı telefon, tablet, dizüstü bilgisayar, akıllı saat, kulaklık ve aksesuarlar ile gerçek anlamda bir “Huawei ekosistemi” sunuyor.

Dünyanın en büyük akıllı telefon satıcısı konumunda bulunan ve Türkiye’de de ilgi gören markalardan biri olan Huawei, akıllı telefon satışlarında elde ettiği momentumu dizüstü bilgisayar, akıllı saat, kulaklık gibi cihazlara da taşıyor. Sadece tek bir Huawei cihazı satın almakla yetinmeyen kullanıcılar için deneyimlerini daha da zenginleştirecek ve verimliliklerini artıracak bir ekosistem oluşturma imkanını sunuyor. Bir Huawei akıllı telefonu satın alanlar, yerli popüler uygulamalarla her geçen gün daha da zenginleşen Huawei AppGallery uygulama mağazasında aradıklarını buluyorlar. Kısa sürede hatırı sayılır bir zenginliğe ulaşan Huawei AppGallery, şu anda ihtiyaç duyacağınız popüler uygulamaların çok büyük bir kısmını indirmenize izin veriyor.

Huawei ekosistemi ile hayatı kolaylaştıran cihazlar ve uygulamalar bir arada

Huawei Puanı’ndan da bahsetmeden geçmeyelim. Huawei’nin kullanıcıları AppGallery ve diğer servislerini daha fazla kullanmaya teşvik eden bu sistemi sayesinde indirdiğiniz oyun, uygulama ve diğer içeriklerden puan kazanabilirsiniz. Kazandığınız puanları da Cloud’da bulut depolama alanı satın alma, AppGallery’den ücretli uygulama satın alma, GameCenter üzerinden çeşitli oyun içi içerikleri satın alma, tema veya duvar kağıdı gibi içerikleri satın alma gibi işlemler için kullanabilirsiniz.

Huawei AppGallery’ye eşlik eden Huawei Mobil Servisleri ise harita, cihaz konumunu bulma, bulut depolama, yedekleme gibi alanlarda tüketicileri başka servislere ihtiyaç bıraktırmıyor. Huawei Cloud sayesinde akıllı telefonunuz ile çektiğiniz fotoğrafları, videoları ve diğer belgeleri bulutta saklayabilirsiniz. Aynı zamanda Wi-Fi şifreleri, takvim, not defteri ve kişiler de bulutta saklanıyor. Huawei, tüm kullanıcılarına 5 GB’lık depolama alanını ücretsiz olarak sunuyor. Daha fazla depolama alanı isteyen kullanıcılar için de 50 GB, 200 GB ve 2 TB’lık ek depolama alanları da farklı ödeme seçenekleriyle sunuluyor. Huawei Cloud alanı üzerinden yedekleme yaptığınızda, yeni bir Huawei cihazı satın aldığınızda yedek üzerinden kurulum yapabilir, çektiğiniz fotoğraf ve videoları ise başka bir yerde yedekleme ihtiyacı duymadan koruyabilirsiniz.

Telefonumu Bul da Huawei ekosisteminin önemli bir parçası. Bu özellik sayesinde Huawei Cloud’a kayıtlı olan telefonunuzun veya tabletinizin anlık konumunu görebilir, sesini çaldırabilir, cihazı uzaktan kilitleme veya verilerini silme gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Cihazınızın kaybolması veya çalınması gibi istenmeyen durumlarda bu işlev fazlasıyla işinize yarabilir. Cihazın konumunu cloud.huawei.com adresi üzerinden, Huawei Kimliği bilgilerinizle giriş yaparak görebilirsiniz.

Bu arada Huawei Cloud web sitesi, Telefonumu Bul uygulamasının yanı sıra Kişiler, Not Defteri, Galeri, Ses Kaydedici ve Huawei Drive gibi uygulamaları da barındırıyor. Böylelikle telefonunuzda veya tabletinizde bulunan kişi kayıtlarına, fotoğraflara, notlara ve bulutta depolanan dosyalara internet tarayıcısı üzerinden de erişmeniz mümkün oluyor.

Huawei akıllı saatleri ve kablosuz kulaklıkları ile sunulan avantajlar

Giyilebilir ürünler, akıllı telefon deneyimini daha da genişletme konusunda tüketicilere fazlasıyla yardımcı oluyor. Örneğin akıllı saatler veya bileklikler, sağlıklı yaşam konusunda yardımcı bir araç isteyenler için sunduklarıyla gerçekten büyük iş görüyor. Huawei Watch GT 2 ve Watch GT 2e gibi en son Huawei akıllı saatleri, iki haftaya varan pil ömrüyle kullanıcılarına uzun zaman boyunca eksiksiz hizmet veriyor. Huawei akıllı telefonunuzda yüklü olan Huawei Sağlık uygulaması üzerinden akıllı saat ile telefonun bağlantısını kurabilir ve daha sonra saatin tüm yönetimini buradan gerçekleştirebilirsiniz. Atılan adım sayısı, yakılan kalori miktarı, çıkılan kat sayısı gibi anlamlı veriler telefonla eşleştiriliyor ve hepsi Huawei Sağlık uygulamasında anlamlı grafiklerle gösteriliyor. Uzun pil ömrü sayesinde gece yatarken bile şarj etmenize gerek bıraktırmayan Huawei akıllı saatleri, uyku takibi konusunda da yardımcı oluyor. Uyku boyunca nasıl bir davranış sergilediğinizi, uykunuzun derin noktalarını Huawei Sağlık üzerinden sunulan grafiklerle görebilirsiniz. Koşudan bisiklet binmeye, yürüyüşten yüzmeye farklı birçok aktivitenin kaydını da akıllı saatle tutabilir, verileri de Huawei akıllı telefonla eşleştirebilirsiniz.

Öte yandan Huawei Sağlık uygulaması akıllı saatinizle kaydedilen adım sayısı, kalori miktarı gibi hareket tabanlı verileri de tutuyor. Ancak Huawei’nin Watch GT2, GT 2e gibi akıllı saatleri veya bileklikleriyle gelen veriler sayesinde ortaya çok daha kapsamlı bir tablo çıkıyor. Huawei akıllı saatleri, sağlıklı yaşam ve egzersiz dışında bir akıllı saatten fazlasını isteyenlere de yardımcı oluyor. Alarm, bildirimleri görme, vb. en çok kullanılan akıllı saat işlevleri sunuluyor. Huawei Watch GT 2 kullanıcıları, bağlı Huawei akıllı telefonlarına gelen çağrıları doğrudan akıllı saatleri üzerinden cevaplayabiliyor. Ayrıca bu akıllı saatin hafızasına yükleyeceğiniz parçaları, Huawei FreeBuds 3 serisi veya diğer Bluetooth kulaklıklarla da dinleyebilirsiniz. Böylelikle sadece bileğinizle Watch GT 2 ve kulaklarınızda Huawei FreeBuds 3 serisi kulaklıkla spor yapabilirsiniz.

FreeBuds 3 serisi kulaklıklar da Huawei Ekosistemi içinde önemli yer tutuyor. Şu anda Türkiye’de satışta olan Huawei FreeBuds 3 ve FreeBuds 3i kulaklıklar, aktif gürültü engelleme sistemi, uzun pil ömrü, EMUI 10 yüklü Huawei telefonlarıyla kolay ve pratik bağlantı kurma gibi imkanlarıyla öne çıkıyor. FreeBuds 3 veya 3i kulaklığın kutusunu, EMUI 10 yüklü Huawei akıllı telefonun yanına getirip kapağını kaldırdığınızda hızlı bağlantı imkanı sunuluyor. Daha sonra pil durumunu görme, gürültü engellemeyi ayarlama gibi işlemleri de hızlı bir şekilde gerçekleştirmeniz mümkün oluyor. Üstelik Huawei FreeBuds 3 kablosuz kulaklık, sahip olduğu Kirin A1 işlemcisi sayesinde hızlı şekilde bağlantı ve kullanım imkanı sağlıyor.

Huawei ekosistemi ile hayatı kolaylaştıran cihazlar ve uygulamalar bir arada

Huawei Share ve Çoklu Ekran Paylaşımı

Bir ekosistem içinde cihazların birlikte çalışması, bir işi birden fazla ekrana da taşımanın mümkün olması önemli. Huawei Share, bu gibi araçları bir arada sunan kapsamlı bir sistem olma özelliğini taşıyor. Huawei MateBook 13, Huawei MateBook X Pro gibi 2019 veya 2020 model Huawei dizüstü bilgisayarlarında Huawei Share özelliği bulunuyor. Bu sayede Huawei akıllı telefon veya tabletleriyle hızlı bağlantı, çoklu ekran paylaşımı, kolay dosya aktarımı gibi imkanlar elde ediliyor. Huawei Share, Bluetooth ve Wi-Fi Direct gibi yakın alan içinde kablosuz bağlantı kurma ve paylaşım yapma imkanı sağlayan teknolojileri bir arada kullanıyor. Böylelikle kabloları aratmayacak kadar yüksek hızlara ulaşmak mümkün oluyor.

Huawei Share altında sunulan Çoklu Ekran Paylaşımı (Multi-screen Collaboration) sayesinde Windows PC ile Android cihaz arasındaki uyum yüksek seviyeye çıkarılıyor. Huawei’nin dizüstü bilgisayarlarında yüklü olarak gelen PC Manager uygulamasının yardımıyla, akıllı telefon veya tablet ile dizüstü bilgisayarı birbirine bağlayabilirsiniz. Huawei’nin EMUI 10 yüklü akıllı telefonlarının ekranını dizüstü bilgisayara yansıtabilir, akıllı telefonun kullanıcı arayüzünü bilgisayarın faresini veya izleme dörtgenini kullanarak kontrol edebilirsiniz. Metin girişi için de dizüstü bilgisayarın klavyesini kullanabilirsiniz. Bunun dışında PC veya akıllı telefon arasında dosya paylaşımını EMUI arayüzü ile Windows Gezgini arasında sürükle-bırak yaparak pratik şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin Galeri uygulamasındaki fotoğraf veya videoları sürükleyerek Huawei dizüstü bilgisayarın masaüstüne veya Windows Gezgini içinde açtığınız bir klasöre taşıyabilirsiniz. Bunun tersi de geçerli oluyor.

Huawei dizüstü bilgisayarı ve akıllı telefonu arasında bağlantı kurmak da oldukça basit. Üç farklı yolu kullanabilirsiniz; NFC ile bağlantı, QR kod ile bağlantı ve Bluetooth ile bağlantı. Bu üç yol içinde en pratik olanı ise NFC üzerinden bağlantı oluyor. EMUI 10 yüklü telefonunuzda NFC’yi açtıktan sonra telefonunuzu dizüstü bilgisayarın izleme dörtgeninin yanında bulunan Huawei Share çıkartmasına dokundurarak eşleştirmeyi başlatabilirsiniz. Bilgisayarın ekranında onay verdikten sonra eşleştirme tamamlanacak ve EMUI 10 telefonunun arayüzü bilgisayarın ekranına yansıtılacaktır.

huawei matebook x pro 2020 inceleme

Çoklu Ekran Paylaşımı Huawei akıllı telefonları ve dizüstü bilgisayarları arasında çalışıyor. Huawei MatePad Pro kullanıcıları bu imkandan yararlanamıyor. Ancak onlar, eğer ellerinde EMUI 10 yüklü bir akıllı telefon bulunursa, akıllı telefonlarının ekranını tabletlerine yansıtma imkanını elde ediyor ve yukarıda bahsettiğimiz işlemleri tablet ile telefon arasında gerçekleştirebiliyor. Bunun dışında hem Huawei akıllı telefon hem de tablet kullanıcıları, PC Manager üzerinden bağlı olan Huawei Share destekli dizüstü bilgisayarla fotoğraf ve videoları yedekleme gibi bir imkana da sahip oluyor.

Huawei ekosistemi ile sunulan bir başka avantaj da pano eşitleme oluyor. Bu sayede akıllı telefonda veya dizüstü bilgisayarda kopyaladığınız içerikleri birbirleri arasında yapıştırmanız mümkün oluyor. Akıllı telefonunuzda bir şeyler okurken ilginizi çeken bir metni kopyalayarak bunu dizüstü bilgisayarınızda açtığınız e-posta uygulamasına yapıştırabilir ve dilediğiniz kişiye hızlıca gönderebilirsiniz. Pano eşitleme sayesinde iki cihaz arasındaki verimlilik çok daha yüksek seviyeye çıkıyor.

Huawei’nin 1+8+N stratejisi

Yukarıda sözünü ettiğimiz cihazlar ve servisler, Huawei’nin 1+8+N olarak adlandırdığı stratejinin bir sonucu. Bu stratejinin merkezinde her şeyi tek bir kaynaktan yönetmeyi amaçlayan akıllı telefonlar yer alıyor. Zincirin “8” öge ile temsil edilen ürünleri ise şirketin son dönemde satışa sunduğu bilgisayar, tablet, TV, hoparlör, akıllı gözlük, akıllı saat, araç içi terminaller ve kulaklıklardan oluşuyor. “N” ile ifade edilen çerçevede ise nesnelerin interneti odaklı olarak; mobil ofisler, akıllı evler, spor ve sağlık ürünleri, görsel-işitsel eğlence ürünleri ve akıllı seyahat ürünleri öne çıkıyor.

Huawei P40 Pro İncelemesi

Şirket 1+8+N felsefesini takip ederek çok cihazlı bir ekosistem yaratıyor ve kullanıcılarının aynı ara yüz içindeki farklı birimlerle etkileşime girmesini sağlıyor. Dünyanın en büyük 3’üncü uygulama mağazası olan AppGallery, tüm uygulama kategorilerini kapsayan haftalık ortalama 5000 yeni uygulama ile hızla gelişiyor.

Huawei ekosistemi ile gerçek bir akıllı yaşam dünyası

Huawei Ekosistemi ile kullanıcılar için gerçek bir akıllı yaşam dünyası sunuluyor. Kullanıcılar, bir yandan içeriklerini cihazlar arasında hızlıca paylaştırabilirken, diğer yandan da cihazların gerçek potansiyelleri ile tanışma fırsatı buluyor. Huawei’nin hem yazılım hem de donanım konusunda dünyanın lider teknoloji şirketlerinden biri olmasının avantajı, bu ekosistem özelinde önemli bir biçimde hissediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER