Teknoloji

Huawei ”dünyanın en hızlı akıllı telefonu” olarak tanımladığı Ascend D quad’ı tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mobil Dünya Kongresi ile birlikte yeni cihaz tanıtımları da tam gaz devam ediyor. Çinli üretici Huawei ”dünyanın en hızlı akıllı telefonu” olarak tanımladığı yeni ürünü Ascend D quad ‘ı Barselona’da tanıttı. Dört çekirdekli işlemciye sahip olan Ascend D quad, Android 4.0 işletim sistemi ile yüklü olarak piyasaya çıkacak. Alt tarafta üç adet kapasitif düğmesi bulunan akıllı telefon, 720 p çözünürlüğü olan 4.5 inç’lik bir ekrana da sahip.

Huawei’nin 1.5 GHz’lık yeni işlemcisi K3V2 quad-core ile çalışan cihaz 4.6 mm kalınlığında ve 130 gram ağırlığında. Ascend D quad henüz LTE uyumlu değil ancak Huawei bu yıl içinde bu uyumu gerçekleştireceğini de açıkladı. 8 megapiksellik arka ve 1.3 megapiksellik ön kameraya sahip akıllı telefon 1080 p video kaydı yapabiliyor. Dolby Digital 5.1’in yanı sıra istenmeyen sesleri minimuma indirmeyi sağlayan earSmart teknolojisine de sahip olan telefon, uzun kullanım süresi ile dikkat çeken 1800 mAh’lık bir pile de sahip.

Huawei’nin telefonun tanıtımında vurgu yaptığı nokta ise K3 işlemci. Şirkete göre Ascend D quad piyasadaki diğer akıllı telefonlardan % 49 oranında daha hızlı. Bu telefonların hangileri olduğu tam olarak bilinmese de Huawei’den yapılan açıklamada telefonun bir çok özeliğinin iPhone 4S, Galaxy Nexus gibi telefonlarla karşılaştırıldığı ve çıta olarak bu cihazların özelliklerinin belirlendiği dile getirildi.

D quad yeni Ascend D serisinin yıldızı ancak Huawei serinin iki modelinin daha tanıtımını yaptı. Bu cihazlardan biri 2500 mAh’lık büyük pili ile dikkatleri çeken Ascend D quad XL, diğeri ise D quad’ın çift çekirdekli versiyonu olan Ascend D1. Global pazara yönelik olduğu belirtilen cihazın fiyatına dair ise henüz bir bilgi yok.

İlgili – The Verge

İLGİLİ HABERLER