Teknoloji

Huawei dijital asistan projesiyle Siri ve Alexa’ya rakip olmaya hazırlanıyor

huawei
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei dijital asistanDijital asistanlar arasındaki rekabet önümüzdeki dönemde biraz daha kızışacak gibi görünüyor. Hâli hazırda Apple Siri’yle, Google Assistant’la, Microsoft Cortana’yla ve Amazon da Alexa’yla pazarda boy gösteriyor. Huawei dijital asistan teknolojileri arasındaki rekabetin en yeni parçası olmak adına hazırlık yapıyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Çinli şirketin dijital asistanı da kullanıcılarıyla sesle iletişim kuracak. Geliştirme çalışmalarının henüz ilk aşamalarında olduğu belirtilirken, projede 100 civarında kişinin görev yaptığı ifade edildi. Haberde Huawei’nin dijital asistanının sadece Çin’de kullanılabileceği bilgisi de yer alıyor.

Şirket, ana vatanı dışında satacağı telefonlarında yine üçüncü taraf dijital asistan çözümlerinden yararlanmayı sürdürecek. Huawei, ABD’de sattığı Mate 9 modellerinde Amazon Alexa’ya yer vereceğini daha önce açıklamıştı. Alexa, mart ayında yayınlanacak bir yazılım güncellemesiyle ABD’deki dijital asistanlara ulaşacak.

Dijital asistanın sadece Çin’de kullanılacak olması, etki alanı konusunda akıllarda bazı soru işaretleri oluşturabiliyor. Ancak dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin’in akıllı telefonlar için de en önemli pazarlardan biri olduğunu unutmamak gerekiyor. Huawei’nin ana vatanında satacağı telefonlarda kendi asistanını kullanacak olması, Google adına kötü bir haber olarak nitelenebilir. Çinli üreticinin bu kararı, Google Assistant’ın Çin gibi önemli bir pazarda yayılmasının zorlaşması anlamına geliyor. İnternet devinin Çin’deki faaliyetleri “yasaklı” olsa da, bu durum Çin’in Google için önemini eksiltmiyor.

Huawei dijital asistan geliştiren tek Android telefon üreticisi değil

Huawei, yapay zekâ destekli bir dijital asistan geliştiren tek Android telefon üreticisi değil. Samsung’un da Bixby adını verdiği dijital asistanını yeni amiral gemisi Galaxy S8 ile kullanıma sunması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER