Teknoloji

Huawei Daydream VR telefonu önümüzdeki sonbaharda gelecek

huawei daydream

huawei daydreamHuawei, Google’ın Android Daydream VR standartlarına uygun akıllı telefon üretecek üreticiler arasında yer alıyor. Gelen son haber ise bu telefonun beklenenden daha erken bir zamanda çıkacağı yönünde.

Wall Street Journal’a bir demeç veren Huawei CEO’su Richard Yu, Daydream ile kullanıma hazır Huawei akıllı telefonunun önümüzdeki sonbaharda çıkacağını açıkladı.

Ayrıca Yu, Huawei’nin Leica ile ilk olarak P9 modelindeki çift lensli kamera modülünün tasarımında gidilen işbirliğinin devam edeceğini kaydetti. Bu işbirliğinin önümüzdeki en az beş yıl boyunca devam edeceğini de işaret etti.

Google’ın Daydream olarak adlandırdığı platform telefon üreticileri için uyumlu donanım standartlarını, aynı zamanda sanal gerçekliği daha kolay erişilebilir hâle getirecek yazılımları da belirliyor. Daydream standartlarına uyumlu telefonlar Daydream platformunu baz alan VR başlıklarıyla uyumlu çalışacak. Söz konusu başlıklar Samsung’un Gear VR’ına benzeyecek. Ancak Daydream başlıklarında gezintiyi daha da kolay hâle getirecek uzaktan kumandalar da bulunacak.

Huawei Daydream uyumlu akıllı telefonu için bir çıkış tarihi açıklayan ilk üreticilerden bir tanesi oldu. Google’ın sanal gerçeklik platformuna destek veren üreticiler arasında Samsung, HTC, LG, Asus, ZTE, Xiaomi ve Alcatel de bulunuyor. Bu üreticilerin her biri akıllı telefonların yanı sıra Daydream standartlarını destekleyen sanal gerçeklik başlıklarını da çıkaracak.

Huawei’nin akıllı telefonu önümüzdeki sonbaharda beklediğimiz, Daydream destekli ilk cihazlardan bir tanesi olacak.

İLGİLİ HABERLER